У НОК назвали найкращих спортсменів України за травень 2024 року

Найкращими стали Максим Городинець (стрільба) та Аліна Дадерко (важка атлетика)

Найкращими спортсменами травня 2024 року визнані Максим Городинець (стрільба) та Аліна Дадерко (важка атлетика, U-18).

Експертна комісія НОК України з визначення найкращих спортсменів місяця та їх тренерів розглянула досягнення спортсменів на провідних міжнародних змаганнях в олімпійських видах програми, що проходили протягом травня.

Найкращим спортсменом травня 2024 року визнаний Максим Городинець - чемпіон та призер чемпіонату Європи з кульової стрільби - швидкісна стрільба з пістолета (м. Осієк, Хорватія). Окрім особистої золотої нагороди українець став володарем олімпійської ліцензії. Ще двічі він підіймався на подіум у командних змаганнях. У мікст-дуетах у швидкострільному пістолеті на 25 м Максим Городинець та Юлія Коростильова стали першими. А чоловіча трійка у складі Максим Городинця, Володимира Пастернака та Дениса Кушнірова у цій ж дисципліні піднялася на другу сходинку п'єдесталу пошани.

У номінації найкраща юна спортсменка місяця перемогла Аліна Дадерко - призер чемпіонату світу з важкої атлетики до 17 років (м. Ліма, Перу). За сумою двоборства у ваговій категорії до 59 кг Аліна стала другою (184 кг). Також важкоатлетка здобула срібну нагороду у ривку (84 кг) та бронзову у поштовху (100 кг).

В НОК України привітали спортсменів із перемогою у конкурсі та побажали подальших успіхів на міжнародних аренах.

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 02 липня 2024, 07:07 0

Головні новини за 1 липня на Sport.ua