Полісся – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Навіть у разі перемоги над чемпіонами житомиряни не можуть гарантувати собі участі у єврокубку

В 30-му турі української Прем'єр-Ліги відбудеться зустріч «Полісся» та «Шахтаря». Гра пройде у Житомирі на стадіоні «Центральний». На відміну від гірників, які ще два тури тому достроково оформили собі чергове чемпіонство, господарі поля ще мають надію піднятися в турнірній таблиці вище шостого підсумкового місця і поборотися за місце в єврокубку. Але навіть перемога в майбутньому поєдинку не гарантує виконання поставленого завдання. Все залежатиме від того, як зіграють свої матчі головні опоненти у боротьбі за 4 та 5 місця.

Полісся

На даний момент підопічні Сергія Шищенка відстають від «Дніпра-1» та «Руха» лише на два очки. А могло бути у всіх трьох команд, включаючи «Полісся», однакова кількість набраних балів. Проте житомирські футболісти у попередньому турі втратили реальну перемогу у матчі з «Металістом 1925», коли пропустили два м'ячі у власні ворота на останніх хвилинах гри. Тепер треба сподіватися не тільки на себе, а й на те, що їхні конкуренти втратять очки у цьому турі.

Якщо ж говорити загалом про сезон, який добігає кінця, то для дебютантів Прем'єр-Ліги і 6 місце буде дуже гарним результатом. Звичайно, можна сказати, що у складі «Полісся» виступало чимало досвідчених футболістів, які раніше грали на високому рівні, але якщо говорити про сам клуб та його структуру, то для Житомира все було вперше. І те, що команда завершує чемпіонат у шістці найкращих колективів країни, вже величезний успіх.

І все ж таки, напевно, керівництву клубу хочеться більшого не в найближчій перспективі, а сьогодні і зараз. Тому настрій місцевої команди на перемогу буде серйозним. Інша справа чи зуміють гравці «Полісся» впоратися з вже не дуже вмотивованим «Шахтарем»? Подивимося. Чекати залишилося недовго.

Шахтар

Що ж до підопічних Маріно Пушича, то багато хто з них переслідує зовсім інші цілі. Футболістам треба дограти цей чемпіонат без травм та пошкоджень, адже попереду виступи за свої національні збірні. Дев'ять гравців «Шахтаря» є кандидатами на поїздку до Німеччини на чемпіонат Європи у складі збірної України. До речі, дует грузинських захисників Азаров та Гочолеїшвілі теж мріють, щоб їх запросили на збір до своєї національної команди, адже Грузія вперше виступить у фінальній частині цього Євро. Такі ж думки і у молодих бразильських гравців, які є кандидатами до своєї збірної країни, але поки що лише молодіжної.

Тож, гірники якщо і хочуть досягти позитивного результату в майбутній грі, то особливо не напружуючись і без ризику опинитися на лікарняному. Більше того, є припущення, що деякі футболісти основного складу взагалі не будуть заявлені на цю гру. А одного гравця вже точно не буде. Йдеться про Егіналду, який було вилучено з поля у матчі з «Динамо» і який продовжує відбувати дискваліфікацію.

Та навіть за такої ситуації «Шахтар» може знайти для себе мотивацію. 17 матчів поспіль гірники не знають поразок у чемпіонаті, зігравши за цей час лише двічі внічию. Нагадати, із ким? У попередньому турі з «Дніпром-1», а у 15-му турі з майбутнім суперником «Поліссям». Тому донеччани, можливо, захочуть обіграти дебютантів Прем'єр-Ліги, причому зробити це на їхньому полі.

Статистика матчів

До цього сезону у Прем'єр-Лізі суперники не зустрічалися. А у матчі першого кола на «Арені Львів» було зафіксовано нульову нічию. До того ж «Полісся» завершувало гру у меншості після вилучення Танковського.

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Бойко, Шабанов, Чоботенко, Михайличенко, Кушніренко, Назаренко, Танковський, Таллес, Мустафаєв, Ндукве, Луїфер

«Шахтар»: Твардовський, Гочолеїшвілі, Міроші, Лемкін, Педріньо, Назарина, Криськів, Швед, Невертон, Марлон, Сікан

Прогноз на протистояння:

«Полісся» буде прагнути перемоги і тому мають частіше атакувати, а гірники, швидше за все, спробують зіграти на контрвипадах. В підсумку, припустимо, що матч завершиться внічию 1:1.

25 травня, субота

«Полісся» - «Шахтар»
Житомир. Стадіон «Центральний». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ПОЛІССЯ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олексій Деревинський (Хмельницький)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 червня 2024, 07:29 18

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі