Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова

Олег Орєхов вважає, що гравця «Шахтаря» можуть жорстко покарати

У ході матчу «Ворскла» - «Шахтар», який відбувався напередодні у рамках 24-го туру УПЛ на стадіоні імені Бутовського у Полтаві, стався неприємний епізод.

На 56-й хвилині донеччани проводили атаку, у заключній фазі якої передачу Кевіна від лицьової лінії намагався замкнути Данило Сікан. Воротар «Ворскли» Павло Ісенко на мить відбив м'яча перед собою, а на добивання кинувся Олександр Зубков, який не став перестрибувати воротаря і приклався бутсою до його голови. Голкіпер відразу ж схопився за ушкоджене місце, а футболіст побачив перед собою червону картку від арбітра Олександра Омельченка.

Прокоментувати цей епізод Sport.ua попросив відомого у недалекому минулому арбітра Олега Орєхова, за плечима якого не один матч, проведений у статусі рефері ФІФА.

- Зубков мав можливість запобігти зіткненню, проте не прибрав ногу і завдав удару Ісенку, - каже Орєхов. - І це велике щастя, що травма не виявилась серйозною. Як на мене, гравцем «Шахтаря» це було зроблено навмисне. Тому червона картка є абсолютно справедливим покаранням.

Арбітр Омельченко спілкувався з колегами по VAR - і вони це підтвердили. А от якою буде дискваліфікація Зубкова - це вже залежить від відповідних органів нашого футболу. Покарання точно однією грою не обмежиться. Адже внаслідок таких от епізодів та чи інша людина із учасників матчу може стати інвалідом.

Раніше наставник «Шахтаря» Маріно Пушич після перемоги 1:0 над «Ворсклою» у матчі чемпіонату України зупинився на питанні суддівства.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 10:15 24

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі