Динамо «в гостях» на стадіоні імені Лобановського обіграло Металіст 1925

Київський клуб офіційно розпочав 2024 рік із перемоги над харків'янами

Матч розпочався з небезпечного моменту перед воротами «Динамо». На ударну позицію міг вирватися Борячук, але Попов у затяжному підкаті встиг виштовхнути м'яч у нього з-під ніг. Згаяна нагода харківську команду не охолодила і дуже швидко її гравці шокували суперників.

На 5-й хвилині позиційна атака харків'ян у мить «вибухнула». Пішов пас уперед на Борячука, який п'ятою продовжив передачу на Гармаша. Колишній гравець «Динамо» момент не змарнував - він пробив метрів із 15-ти ідеально точно. 1:0.

Пропустивши, кияни ще якийсь час діяли другим номером. До тями вони прийшли приблизно на 15-й хвилині поєдинку. Їм вдалася ціла серія кутових. Утім, такі стандарти не були у виконанні номінальних гостей зустрічі небезпечними. Можливо, таке враження складалося через те, що футболісти «Металіста 1925» з ними успішно справлялися. Однак епізодами їм у цьому сильно щастило. Приміром, як на 18-й хвилині, коли Михавко дивом не влучив у площину під дальню стійку.

Пізніше відбувся удар у виконанні Ваната - на розчарування гравців «Динамо», він приніс їм лише черговий корнер. Той самий Ванат на 38-й хвилині не реалізував вихід віч-на-віч із Мозілем. Нападник не пішов на фінальне зближення, а пробив метрів із 15-ти - воротар встиг ногами м'яч парирувати. Тут же той же Мозіль врятував свою команду після небезпечного зрячого удару від Волошина. А за лічені секунди динамівці все ж домоглися свого. Автором голу-відповіді киян став Кабаєв, який після скидки від Ваната «вистрілив» по воротах «Металіста 1925» без будь-яких шансів для Мозіля на порятунок. 1:1.

Після перерви гра продовжилася атаками динамівського колективу. Було видно, що є лише питанням часу трансформація його ігрової переваги в рахунок на табло. І це знайшло своє втілення в життя на 62-й хвилині. Гравцям «Динамо» вдалася швидка атака, розігнав яку Шапаренко, продовжив Волошин, а крапку в ній поставив Ванат. Забивав він уже в порожні ворота харків'ян. 1:2.

Пропустивши, можна сказати, вирішальний гол у матчі, гравці «Металіста 1925» розсипалися, як картковий будиночок. Кияни нічого не змінювали і незабаром забили втретє - відзначився Буяльський. 1:3.

Утім, на 73-й хвилині гол дебютанта і «Металіста 1925», і УПЛ Овусу нібито відродив інтригу. Але це лише в теорії, адже гра київської команди не давала приводу засумніватися в тому, що в матчі переможе саме вона.

На підтвердження цього на 75-й хвилині Ванат оформив дубль і поставив крапку в першій офіційній перемозі «Динамо» у 2024 році. Шанувальників команди може тішити й те, що вона виграла у вольовому стилі. Але це вже на любителя.

Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур

«Металіст 1925» - «Динамо» - 2:4

Голи: Гармаш, 5, Овусу, 73 - Кабаєв, 43, Ванат, 62, 75, Буяльський, 69.

«Металіст 1925»: Мозіль, Капінус, Імереков, Курило, Фарина, Червак (Овусу, 69), Габелок, Юрченко (Обінайя, 89), Гармаш (Юсов, 46), Р.Русин (21. Бичек, 80), Борячук.

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Михавко, Попов, Вівчаренко, Бражко, Шапаренко (Шепелєв, 78), 29. Буяльський (Царенко, 78), Волошин (Беніто, 88), Кабаєв (Діалло, 90+2), Ванат (Супряга, 88).

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Стадіон: «Динамо» імені Валерія Лобановського (Київ)

МЕТАЛІСТ 1925 - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 10:48 2

«Реал» зіграє з «Боруссією Д» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Коментарі