ВІДЕО. Драма для Селбі. Визначено другого фіналіста Players Championship

Китаєць Чжан Анда зіграє з Марком Алленом у матчі за титул із 19 фреймів

​Китаєць Чжан Анда у нервовому півфіналі здобув перемогу з рахунком 6:5 над чотириразовим чемпіоном світу Марком Селбі та вийшов у фінал турніру Players Championship в англійському Телфорді.

Китайський гравець здивував публіку в перших чотирьох фреймах, вирвавшись уперед з рахунком 4:0 з брейками 129, 80, 69 та 84. Проте ситуація різко повернулася в іншому напрямку.

Коли гра відновилася, Чжан мав шанс опинитися лише в одному фреймі від перемоги, але промазаний чорний на 56 очках дозволив Селбі почати камбек. Прихильник «Лестера» до цього набрав лише 5 очок, але тепер зробив серію 62, вигравши фрейм на чорній кулі (1:4). Серія 85 у 6-му раунді дозволила Селбі скоротити своє відставання до 2:4, а потім він узяв третій фрейм поспіль і опинився на мінімальній дистанції (3:4).

Чжан взяв 8-й фрейм і зробив рахунок 5:3, а також мав шанс на перемогу в 9-му раунді, але промазав прямий червоний у правий верхній кут. Селбі покарав за це, набравши одним підходом 113 очок (4:5). Чжан упустив можливості у захоплюючій 10-й партії, а також промахнувся на останній синій кулі, не забезпечивши собі перемоги (5:5).

Почалася вирішальна 11 партія. Брейк у 50 очок дозволив Чжану контролювати останній фрейм, але Селбі мав шанс контратакувати. Він промазав складний удар на коричневому в центральну лузу, і Чжан із полегшенням забив матчбол (6:5).

Чжан Анда став першим китайським гравцем, який вийшов у три рейтингові фінали за один сезон після Діна Цзюньхуея в сезоні 2013/14.

32-річний спортсмен дійшов до свого першого фіналу рейтингового турніру на English Open на початку сезону і тоді програв Джадду Трампу (7:9). Проте він завоював перший рейтинговий титул на International Championship у Тяньцзіні, де зробив максимальний брейк 147 очок під час фіналу з Томом Фордом (10:6).

У неділю Чжан Анда грає з Марком Алленом у матчі за титул з 19 фреймів, з головним призом у £125 тисяч на кону та можливістю додати до свого рекорду другий рейтинговий титул.

13 номер світового рейтингу Чжан Анда розповів: «Я дуже щасливий. Я добре зіграв першу половину матчу і був у чудовій формі. Але промазав чорну кулю в п'ятому фреймі і дозволив йому повернутися в гру.

Селбі - топ-гравець, і мені потрібно було докласти всіх зусиль, щоб перемогти, що я й зробив. Мене переслідували всю дорогу. Ми обидва знали, що коричнева куля в останньому фреймі - це пресинг. Він міг би виграти матч, забивши його, але це було нелегко.

Марк Аллен зараз - стабільний гравець. Із ним ніколи не буде легкого матчу. Він має всебічну гру, й він не дає багато шансів на атаку. Сподіваюся, я добре виступлю, не переймаючись за результат».

За матеріалами World Snooker Tour

Снукер. Players Championship

Телфорд (Англія), 19-25 лютого 2024 року

1/2 фіналу

Фінал

Сітка турніру

Відеофрагменти матчу

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 10 травня 2024, 17:49 0

Скотт здивований фізичною формою Ф'юрі