«Артем відкриє можливості Артеті». Арсенал спробує підписати Довбика?

Український форвард чудово проводить сезон Ла Ліги 2023/24 у «Жироні»

У ніч на 23 грудня Twitter-аккаунт Fichajes-Fútbol опублікував пост, у якому поділився інформацією про інтерес лондонського «Арсенала» до 26-річного українського форварда іспанської «Жирони» Артема Довбика.

«Арсенал хоче підписати Артема Довбика. Намір полягає в тому, щоб підписати його в це зимове трансферне вікно, але якщо вони не зможуть це зробити, то в кінці сезону повернуться знову. Артеті подобається нападник», - йдеться у твіті.

Проте навряд чи варто довіряти джерелу, оскільки це був перший пост у цьому Twitter-акаунті.

Але «Арсеналу» справді потрібний нападник. Про це заявляв і затятий фанат «канонірів» британський журналіст Пірс Морган.

Український журналіст і блогер Sport.ua Сергій Тищенко поділився думками про прогрес Довбика і припустив, куди Артема кликатимуть наступного літа:

«Я впевнений, що влітку Артем Довбик опиниться в АПЛ.

Артем фактурний та силовий нападник. Фактично без травм. Зараз по таких сходять із розуму. Додайте сюди 11 голів в Ла Лізі. Це все десятки мільйонів євро. «Жирона» навряд чи буде ризикувати та залишати гравця на другий-третій сезон, бо ніхто не знає, як воно піде.

Гвардіола грав в МС без вираженого форварда, з так званої хибною дев'яткою. Влітку 2022 року відмовився від цієї ідеї та запросив центрфорварда, силового гравця Ерлінга Холанда. Команда виграла ЛЧ.

Довбик - дуже схожий за профайлом гравця із Холандом. Він своє бере завдяки фізичній перевазі над суперником та гольовому чуттю. Головна потреба таких нападників - це півзахист. Будуть асисти, будуть голи. Якщо на голодному пайку, то відповідно, нічого не буде. У «Дніпрі-1» в Артема був Піхальонок, а у «Жироні» три гравці пасують на нього. Довбик показує реалізацію.

Я думаю, що дуже цікавим варіантом для Артема був би «Арсенал». Артета продовжує лінію Гвардіоли часів МС до Холанда та грає без силового нападника. В атаці два «шпиндика» Нкетія та Жезус по 175 см. Потенційний трансфер Довбика відкриє перед Артетою дуже великі можливості. Середина поля готова створювати для нападника моменти. Потрібно тільки забивати. Зінченко допоможе з адаптацією», - написав Сергій у Facebook.

У поточному сезоні Ла Ліги на рахунку Довбика 11 голів та 4 асисти.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 20:35 5

Відсторонення діє до 2 липня

Коментарі