Зіпсований подарунок. Полісся і Дніпро-1 зіграли внічию

Підопічні Юрія Максимова не змогли виграти у день його народження

Житомирське «Полісся» та дніпровський «Дніпро-1» 8 грудня відкрили 17-й тур чемпіонату України з футболу. Центральний матч останнього перед зимовою перервою туру відбувся у Житомирі. Друга і третя команди чемпіонату зустрілися, щоб з'ясувати сильнішого. Планувалося, що поєдинок розпочнеться о 19:00, але згодом УПЛ змінила час початку на 15:00.

Обидва колективи недорахувалися залікових балів в попередньому турі. Підопічні Юрія Калітвінцева на останніх секундах втратили перемогу над рівненським «Вересом». «Дніпро-1» швидко відкрив рахунок у матчі з полтавською «Ворсклою», але згодом втратив контроль над грою та зазнав поразки. Вона позбавила команду лідерства у чемпіонаті.

У стартовому складі житомирської команди порівняно з матчем проти «Вереса» сталося дві зміни. До «основи» повернулися Танковський і Макуана, у запасі залишилися Шастал та Кушніренко. У складі дніпрян було проведено три заміни, якщо порівнювати з поєдинком проти «Ворскли». Лєднєва, який зламав ногу на тренуванні, замінив Танчик. Кравець грав замість Мірошниченка. У воротах Кінарейкін змінив Волинця, якого не було навіть у заявці на гру. До речі, головному тренеру «Дніпра-1» Юрію Максимову сьогодні, 8 грудня, виповнилося 55 років.

Команди жваво розпочали матч. На 2-й хвилині Тейлор втратив м'яч поблизу штрафного майданчика, Гуцуляк завдав удару, але захисник його заблокував. М'яч полетів у напрямку воріт, Філіппов завдав удару злету - Бойко відбив. На 8-й хвилині господарі заробили штрафний удар на відстані приблизно 20 метрів від воріт, трохи праворуч від центру воріт. Козак пробив над стінкою, Кінарейкін у стрибку здійснив сейв! Надалі команди грали не менш активно, намагалися комбінувати на важкому полі, однак захист у більшості випадків грав краще, ніж атака. Боротьба точилася переважно між штрафними майданчиками, гольових моментів не виникало. За три хвилини до перерви «Дніпро-1» створив свій найнебезпечніший момент у першому таймі. З правого флангу Філіппов віддав пас у центр штрафного майданчика на Рубчинського, але Бойко вийшов із воріт і заблокував удар. Сталося зіткнення, Рубчинський впав і деякий час не підводився.

СК «Дніпро-1»

Друга половина зустрічі була цікавішою за першу. Вже на 49-й хвилині гості відкрили рахунок у матчі. Адамюк прострілив з правого флангу в центр штрафного майданчика, Філіппов в один дотик переправив м'яч у кут воріт. Це шостий гол форварда «Дніпра-1» у поточному чемпіонаті. На 60-й хвилині підопічні Юрія Максимова вдруге відправили м'яч у ворота Бойка. Але його не було зараховано, оскільки Філіппов був у положенні поза грою.

Через хвилину житомирські футболісти зрівняли рахунок. Почалося все з помилок «Дніпра-1» в центрі поля. Кравець залишив свою позицію та не встигнув повернутися. Сарапій не зміг вибити м'яч, хоча виграв боротьбу за нього. Тейлор заволодів м'ячем та помчав до воріт, виграв силову боротьбу у Сватка та пробив повз Кінарейкіна. Тейлор відзначився забитим голом вперше в цьому сезоні.

СК «Дніпро-1»

У ті пів години, що залишилася до кінця матчу, дніпряни були активніші за господарів. Вони намагалися комбінувати та шукали шляхи до воріт суперника. Однак гольових моментів більше не виникало.

На 79-й хвилині стався епізод, який міг кардинально вплинути на результат. Шастал боровся з опонентом у штрафному майданчику та впав. Було схоже на те, що його затримали руками. Арбітр Балакін призначив пенальті, але після підказки VAR пішов особисто переглядати відеоповтор і змінив рішення.

У підсумку матч завершився внічию. Цей результат не задовольнив жодну з команд, але йому, напевно, зраділи конкуренти в боротьбі за місця нагорі турнірної таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 17 тур.

«Полісся» - «Дніпро-1» - 1:1

Голи: Тейлор (63) - Філіппов (49).

Попередження: Рубчинський (20) - Будківський (63), Шастал (85), Тейлор (90+1).

«Полісся»: Бойко, Чоботенко, Гітченко, Тейлор, Смоляков, Танковський, Крушинський (Кушніренко, 56), Макуана, Козак (Шастал, 70), Грицук (Аріелсон, 56), Будківський.

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Адамюк, Сваток, Сарапій, Кравець (Мірошніченко, 68), Бабенко, Піхальонок, Рубчинський, Гуцуляк, Танчик (Пуріта, 90+2), Філіппов.

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Центральний міський стадіон «Полісся» (Житомир).

ПОЛІССЯ - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Кушніренко - 5.5, Аріелсон - 5.0, Шастал - 5.5.

«Дніпро-1» (заміни): Мірошніченко - 5.0, Пуріта - б/о.

Олександр Брусенцов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 06:55 0

Українцем цікавляться «Мілан», «Наполі» та «Боруссія Дортмунд»

Коментарі