Динамо Київ – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Одне відомо достеменно – освітлювальні щогли на стадіоні «Динамо» точно в наявності

У четвер, 7 грудня, у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбудеться матч третього туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють київське «Динамо» й харківський «Металіст 1925». Стартовий свисток рефері Олександра Омельченка зі Слов'янська пролунає о 15:00 за київським часом.

Динамо Київ


Футболісти обох команд вийшли на поле, прослухали Гімн України, віддали данину пам'яті полеглим воїнам і навіть встигли ввести м'яч у гру. Але потім пролунав сигнал повітряної тривоги, а після її закінчення «несподівано» виявилося, що арена для проведення матчу не обладнана штучними джерелами світла. Це - реалії українського футболу, якими вони є, і це те, із чим були змушені зіткнутися гравці київського «Динамо» та закарпатського «Миная» минулими вихідними. У футбол тоді так і не пограли.

І, насправді, це дуже погана новина для команди Олександра Шовковського. Ігровий тонус - є ігровий тонус, і під час регулярних тренувань його точно не можна здобути хоч у якійсь кількості. Для «Динамо» в його нинішньому підвішеному стані це справді серйозний виклик, тому що ті дві впевнені перемоги над «Кривбасом» і «Рухом» (2:0) тепер не можуть безпосередньо підживити колектив необхідними емоціями. Просто згаяно момент.

Але впадати у відчай фанатам столичного колективу точно не варто - тут до зимової паузи залишилося лише дві гри, одну з яких «Динамо» взагалі могло і не проводити в цьому календарному році, але вирішило з максимальними «боргами» не входити в новий етап сезону. Воно й правильно, бо з такими примхами долі, як було проти «Миная», можна потім отримати дуже неприємний календар. А так - три гри відставання від нормального ритму і дев'ять потенційно набраних очок. Хоча, стоп, у такі математичні ребуси вже намагалась грати команда ще за Луческу, і закінчилося це все грандіозним фіаско.

Металіст 1925


Утім, зрозуміти, чому «Динамо» хоче зіграти перенесений матч проти харківського «Металіста 1925» саме зараз, досить легко. Справа може бути в тому, що у команди Олега Голодюка справи відверто пішли в несприятливому руслі. «Жовто-сині» програли в трьох останніх матчах, і якщо поразки від «Полісся» (1:2) та «Шахтаря» (0:2) ще можна пояснити, хоча й там колектив боровся на рівних, то провал у лобовому зіткненні проти рівненського «Вереса» (3:4) - це вже серйозний удар.

Проблема для «Металіста 1925» полягає в тому, що напруга в підвалі турнірної таблиці під кінець календарного року почала стрімко зростати. Постійно хтось здобуває очки знизу відносно харків'ян, у той час як група біля екватора взагалі відмовляється програвати, що тільки збільшує дистанцію. Від зони перехідних матчів команду Голодюка відокремлює всього два очки і це вже реальний сигнал до того, щоб почати прокидатись.

Інший бік медалі - календар другої частини сезону, який у «жовто-синіх» вибудувано в шаховому порядку серед суперників із лідируючої групи та числа прямих конкурентів. І зараз ось угадай, що краще - «відстрілятись» одразу й надалі здобувати очки в матчах проти колективів із рівними тобі амбіціями, або ж не встигати перевести дух між сильними суперниками. У першому колі це зіграло злий жарт із харківським колективом, але хто знає, що на нас чекає вже цієї весни. Дуже непередбачуваний сезон УПЛ.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Динамо» Київ і «Металіста 1925» раніше перетинались 3 рази в рамках Прем'єр-ліги. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку столичних - 1 успішний матч, проте два інших завершились унічию. Команди востаннє грали на початку червня, коли на гол «динамівця» Еріка Раміреса з пенальті відповів Артем Габелок (1:1).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Олександр Омельченко зі Слов'янська, який на своєму рахунку має вже 31 матч у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Євген Данильченко та Дмитро Оганесян, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Євтухов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Юрієм Івановим, якому допомагатиме Олександр Беркут. У Омельченка є досвід проведення матчу за участю «Динамо» - 4 перемоги та 1 поразка, тоді як із «Металістом 1925» він також перетинався п'ять разів - 2 перемоги, 1 нічия та 2 поразки.

Орієнтовні склади


«Динамо» Київ: Бущан - Дубінчак, Сирота, Дячук, Тимчик - Андрієвський, Бражко - Волошин, Буяльський, Кабаєв - Ванат.

«Металіст 1925»: Сидоренко - Безуглий, Червак, Є. Ткачук, Жичиков - Мартинюк, Габелок, А. Ткачук - Арі, Борячук, Русин.

Дискваліфікації


Владислав Дубінчак і Володимир Шепелєв у «Динамо», так само як Микита Безуглий і Андрій Ткачук у «Металіста 1925» мають по три жовті в поточному сезоні. Ще одне попередження, і останню гру 2023 року ці гравці пропустять.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі повинні знову святкувати впевнений успіх. Нашою ставкою буде позиція - Фора. «Динамо» Київ (-1).

7 грудня, середа

«Динамо» Київ - «Металіст 1925»
Київ. «Динамо» ім. В. Лобановського. 15:00
Пряма ТБ-трансляція - телеканал 2+2
ДИНАМО КИЇВ - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua - 3:0
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 22:37 31

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Коментарі