Грали до забитого. Шахтар упевнено переграв Металіст 1925

Команда Маріно Пушича скористалась похибкою «Дніпра-1»

Чинний чемпіон України, донецький «Шахтар», завершив перше коло поточного сезону на незвично низькій, як для себе останніх років, позиції в турнірній таблиці - усього лишень четвертий рядок. Але з двома матчами в запасі, які дуже дратували конкурентів, які посідали більш високі місця. Окрім «Дніпра-1», до якого «гірники» в теорії не могли б дістатись.

Але так було тільки до початку поточного вікенду, після чого СК програв свій матч полтавській «Ворсклі» й команда Маріно Пушича разом із поверненням на внутрішню арену на тлі чергового тріумфу в Гамбурзі в рамках Ліги чемпіонів УЄФА могла ще й дуже непогано покращити власні позиції в чемпіонських перегонах. Проти цього виступали як три команди попереду «Шахтаря»: «Кривбас», «Дніпро-1» та «Полісся», так і суперники донеччан за звітним протистоянням на «Арені Львів» - харківський «Металіст 1925».

Шукати сильнішого за попередніми прогнозами в цій парі зайвий раз не було потреби, а отже «гірникам» треба було лише підтвердити аванси, що їм видавали перед грою. І зробити це, як не дивно, виявилось ще тим завданням. Насамперед, бо суперники чинили цьому дуже потужний опір. Команді Олега Голодюка вдавалось компенсувати певну різницю в класі виконавців компактною грою, і стомлений основний склад «Шахтаря» з цим впоратись не міг.

Звісно, що до певного часу, бо рано чи пізно, але вся ця статистична перевага однієї команди над іншою мала даватись у знаки. Але цей момент настав тільки в другому таймі, тоді як до перерви «Металіст 1925» вистояв та навіть мав кілька цікавих пропозицій під час контратак. А потім суперники просто зламали захист харків'ян.

«Шахтар» одразу почав із масованого наступу й він не припинявся аж до того моменту, поки господарі не забили потрібний їм гол. Очевидні варіанти для цього від Бондаренка та Сікана були не реалізовані, а ось прихований пас Криськіва до правого флангу штрафного на 59 хвилині Зубков усе ж таки перетворив на свій черговий м'яч у цьому сезоні.

Як виявилось, цього було достатньо, аби «жовто-сині» в подальшому відмовились від власних наступальних дій та зневірились у можливості зачепитись за результат. Та й «гірники» почали настільки розкуто грати попереду, що ще дивно було те, що справа не завершилась розгромом. Лише одним додатковим м'ячем обмежився колектив Пушича, та й той Криськів сам собі створив, заробивши пенальті та 77 хвилині за фол від Червака, після чого пробив у лівий нижній кут. Надто легко, як для такої напруги в першому таймі.

Наступними вихідними донецький «Шахтар» прийматиме рівненський «Верес», тоді як харківський «Металіст 1925» навідається в гості до київського «Динамо».

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Егіналду - 5,5, Назарина - б/о, Келсі - б/о, Очеретько - б/о.

«Металіст 1925» (заміни): Чирук - 6,0, Русин - 6,0, Сидоров - 6,0, Бичек - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Шахтар» - «Металіст 1925» - 2:0

Голи: Зубков, 59, Криськів, 78 (пен.)

Попередження: Степаненко, 88 - Борячук, 65

«Шахтар»: Різник - Азаров, Матвієнко, Бондар, Гочолеішвілі - Степаненко - Невертон (Егіналду, 46), Криськів (Очеретько, 90+1), Бондаренко (Назарина, 75), Зубков - Сікан (Келсі, 87).

«Металіст 1925»: Сидоренко - Безуглий, Червак, Є. Ткачук, Жичиков - Мартинюк, Габелок, А. Ткачук (Сидоров, 69) - Юсов (Чирук, 61), Борячук (Бичек, 87), Арі (Русин, 61).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 19 (7) - 7 (2)
Кутові: 11 - 0
Офсайди: 1 - 1.

ШАХТАР - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -2°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 21:00 16

Шахтар отримав право зіграти в Q4 ЛЧ, але може потрапити відразу до основи

Коментарі