Василь КОБІН: «Порту не буде фаворитом у грі з Шахтарем»

Колишній гравець «гірників» оцінив шанси клубу у грі з «Порту»

Колишній гравець національної збірної України Василь Кобін в розмові з кореспондентом Sport.ua оцінив шанси «Шахтаря» в боротьбі з «Порту» за вихід до наступного раунду Ліги чемпіонів.

- Надійний тил - це добрий знак, адже 13 грудня в заключному поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів «Шахтарю» з «Порту» не можна буде пропускати. Та це половина справи, треба обов'язково забивати й перемагати, якщо гориш бажанням пробитися до плей-оф.

Я володію інформацією, що багато фахівців називають «Порту» - фаворитом, але я б не поспішав з таким прогнозом. Переконаний, що «Шахтар» в грудні діятиме за звичною для нього тактичною схемою 4-1-4-1. Вчора єдиним нападником в донеччан був Сікан, який багато попрацював на команду. Хоча не виключено, що в Португалії він зіграє на позиції «наконечника». Останнім часом лави «Порту» залишили кілька провідних виконавців й «містяни» уже не можуть обійтися без збоїв, як вдома, так й на міжнародній арені. Якщо «Шахтар» буде таким мотивованим, чітко виконуватиме тренерські настанови, як в недавньому поєдинку з «Барселоною», то в нього є непогані шанси пройти й «Порту».

Після перемоги над «Антверпеном» в активі «Шахтаря» 9 очок у 5 турах ЛЧ - стільки же у «Порту», але «дракони» випереджають «гірників» за додатковими показниками. Вирішальна гра за вихід в плей-оф Ліги чемпіонів проти «Порту» відбудеться 13 грудня о 22:00 за київським часом, у ній «Шахтарю» необхідна лише перемога.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 12 травня 2024, 21:28 27

Еліна у двох сетах впоралася з Анною Калінською у 3-му раунді змагань WTA 1000

Коментарі