Україна виграла спаринг у Лехії в Гданську, зашифрувавшись перед Італією

Голи для синьо-жовтих забили Олександр Піхальонок та Єгор Назарина

16 листопада у польському Гданську відбувся товариський матч між командою «Лехія» Гданськ та збірною України (0:2). Команди грали на арені Polsat Plus Arena у Гданську, побудованій до Євро-2012.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У спарингу було дозволено 10 замін для кожної команди, і тренерський штаб синьо-жовтих під керівництвом Сергія Реброва зміг перевірити у справі майже всіх футболістів.

Цікаво, що троє українських футболістів - Богдан Сарнавський, Іван Желізко та Максим Хлань - вийшли на поле в основі у «Легії» Гданськ.

Українська збірна забила по голу в кожному таймі. На 24-й хвилині Олександр Піхальонок відкрив рахунок у матчі для збірної України (1:0). Після перерви, на 58-й хвилині, Єгор Назарина подвоїв перевагу синьо-жовтих (2:0).

Цікаво, що матч проходив за зачиненими дверима, і відеотрансляція не проводилася. Тренерський штаб синьо-жовтих прийняв таке рішення, щоб не видавати секрети тактичної підготовки італійцям.

Звіт про матч від Української асоціації футболу:

Спаринг із «Лехією» став частиною підготовки до вирішального протистояння з Італією. У цій грі головний тренер Сергій Ребров дав можливість зіграти майже всім присутнім у таборі команди гравцям, а капітанську пов'язку одягали впродовж гри одразу троє досвідчених виконавців - Сергій Сидорчук, Олександр Зінченко та Тарас Степаненко.

Додаткове навантаження футболістам влаштувала пізня осінь: після холодного, але без опадів ранку й обіду, дощ почав падати, щойно команди вийшли на розминку, майже одразу перетворившись на потужну зливу, що тривала до фінального свистка. Температура повітря на початок матчу становила 2 градуси, а впродовж зустрічі, що доволі цікаво, піднялася ще на 2 градуси. Однак тепліше аж ніяк не стало: холод проймав до кісток.

У стартовому складі польської команди вийшли три українці - воротар Богдан Сарнавський, польові гравці Іван Желізко та Максим Хлань. Загалом команда другого за силою польського дивізіону гідно протистояла збірній України, хоч перевага синьо-жовтих відчувалася впродовж усього матчу. У першому таймі вдало зіграв на добиванні Олександр Піхальонок, після того як із меж штрафного майданчика пробив Сергій Сидорчук, а Богдан Сарнавський відбив м'яч перед собою.

У другому таймі до результативної атаки призвів стрімкий прохід по флангу Віктора Циганкова, який відкинув м'яч Олександру Тимчику, а той віддав пас під удар Єгору Назарині. Постріл останнього був сильним і точним. Нагоди відзначитися також виникали в Михайла Мудрика та Тараса Степаненка. Зокрема, капітан тричі класно пробивав із різних позицій, однак або м'яч влучав у поперечину, або голкіперу вдавалося парирувати підступний удар, або ж допомагали захисники. Після гри партнери по команді жартували, що в наступному матчі Степаненкові точно має пощастити.

Синьо-жовта збірна готується до матчу проти Італії (20 листопада у Леверкузені), переможець якого отримає путівку до фінального раунду Євро-2024. У разі поразки команда Реброва майже напевно отримає резервний шанс та зіграє у плей-оф кваліфікації у березні 2024 року.

Товариський матч, 16 листопада, 17:00. Гданськ (Польща)

Лехія Гданськ - збірна України - 0:2

Голи: Олександр Піхальонок, 24, Єгор Назарина, 58.

Лехія Гданськ (старт): Богдан Сарнавський, Давід Бугай, Андрей Чіндріс, Бартош Бжек, Мілош Калагур, Іван Желізко, Ріфет Капич (с), Кацпер Сезонєнко, Каміло Мена, Лукаш Зявінськи, Максим Хлань.

Збірна України (1-й тайм): Різник (Бущан, 30), Караваєв, Бондар, Матвієнко, Таловєров, Дубінчак, Сидорчук (к), Малиновський, Піхальонок (Назарина 30), Зубков, Яремчук (Сікан, 30).

Збірна України (2-й тайм): Бущан (Трубін, 60), Миколенко, Забарний, Сваток, Тимчик, Назарина (Степаненко, 60), Зінченко (к), Судаков, Мудрик, Циганков, Сікан (Довбик, 60).

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 21:35 46

Організатори грубо помилилися на 10 фунтів, оголошуючи вагу Усика

Коментарі