ШОВКОВСЬКИЙ: «Порушення Бескоровайного заслуговувало на червону картку»

Наставник «Динамо» Київ – про перемогу над «Кривбасом»

Головний тренер «Динамо» Київ Олександр Шовковський прокоментував перемогу 2:0 над «Кривбасом» у 14-му турі УПЛ:

- Нам було непросто сьогодні. Ми потрапили в таку ситуацію, що останнім часом не могли здобути такі потрібні нам очки. У результаті, наш головний тренер прийняв рішення подати у відставку, а мені доручили керувати командою.

Протягом останніх днів ми насамперед спробували емоційно вивести хлопців на правильний емоційний рівень. А вже потім прагнули дати їм новий сплеск бажання грати футбол і грати так, як ми це бачимо

Щось нам сьогодні із задуманого вдалося, щось - ні. Були помилки. Десь і пощастило. Але загалом вважаю, це заслужена перемога.

Я добре знаю Юрія Миколайовича Вернидуба (головний тренер «Кривбаса», - прим.ред.). Усі його команди грають агресивно, злагоджено, в атакувальний футбол. При цьому «Кривбас» заслужено йшов на першому місці в цьому чемпіонаті. Думаю й надалі ця команда демонструватиме потужну гру.

Ми розуміли все це і не мали права навіть думки допустити про те, щоб програти «Кривбасу» в бажанні, мотивації, самовіддачі. Це ті компоненти сучасного футболу, які зрівнюють команди. Ну а крім цього, зіграли свою роль наші тактичні напрацювання.

- Як би ви оцінили рішення арбітра про вилучення Бескоровайного?
- Наскільки я розумію, у нас є органи, які відповідають за ці питання. Епізод, звісно, цікавий з точки зору трактування. На наш погляд, це було порушення, яке заслуговувало на червону картку, на погляд представників «Кривбаса», можливо, все інакше. Моменти трактують судді. Але те, що Ванат був попереду і в нього була перевага - це, на мій погляд, мало вирішальну роль у тому епізоді. Тим паче, на матчі працювала система VAR, яка могла допомогти, якби була така необхідність.

- Ви вважаєте нормальним вбивати інтригу в такому матчі вже в самому його дебюті?
- Я вважаю, що суддя має думати не про інтригу, а про порушення правил: якщо воно є, він має його фіксувати й ухвалювати рішення щодо необхідності показати картку. Усе просто.

- Що вам вдалося змінити в команді зсередини. І яка ваша мета на посаді виконувача обов'язків головного тренера «Динамо»?
- Перше питання не до мене, а до хлопців - тільки вони найкраще знають, як вони сприймають те, що ми їм доносимо. Так, ситуація у нас у чемпіонаті, як і раніше, непроста, але завдання, які були поставлені перед клубом, незмінні.

- Завоювання чемпіонства?
- Так.

- Чому в заявці на сьогоднішній матч не було Шапаренка?
- На жаль, він отримав ушкодження і зараз відновлюється. Сподіваюся, найближчим часом він зможе приступити до індивідуальних тренувань.

Нагадаємо, після матчу з «Кривбасом» Шовковський відмовився давати флеш-інтерв'ю.

Олег Дідух Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 22:07 0

Тібо Куртуа у поєдинку з «Алавесом» здійснив 10 сейвів

Коментарі