Олександр ТОНКОШКУР: «Це можливе завершення кар’єри Терлюги на ЧС»

Старший тренер збірної України з карате — про скандал під час півфіналу чемпіонату світу

Старший тренер збірної України з карате Олександр Тонкошкур вважає, що після скандалу на чемпіонаті світу Анжеліка Терлюга може завершити кар'єру.

«Треба зрозуміти стан Терлюги: вона вже стрибає від радості через вихід у фінал, її всі вітають, вона дає інтерв'ю - і через 30 хвилин повертають цю спортсменку на татамі. Тобто, в неї не тільки психологічний, а й гормональний стрес, тому що вона на радощах, а тут необхідно повертатися до концентрації. А болгарка розуміє: в неї є шанс. Тобто психологічна рівновага вже інша після цієї ситуації, не така, як під час основного поєдинку. Тому Анжеліка не змогла ввімкнутися, а болгарка з рахунку 5:4 почала бігати по кутах, вздовж лінії, виходити за неї, «бруднити» і ще наприкінці заробила один бал - 6:4, «вижила».

Лише такий крик душі зараз. Це можливе завершення кар'єри Анжеліки на чемпіонатах світу. Наступний чемпіонат світу через два роки, і вона мала гарно завершити ЧС-2023, поставити масну крапку. Але, на жаль, ця ситуація їй не дала це зробити».

Нагадаємо, що у півфіналі чемпіонату світу Терлюга перемогла болгарську каратистку Івету Горанову, але через помилку суддів, які затримали поєдинок на 20 секунд, команда Болгарії подала протест і був призначений повторний поєдинок, який українка програла.

Олександр Шарадкін Джерело: Суспільне | Новини
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 20:59 13

Екс-чемпіон світу – про майбутнє Олександра Усика

Коментарі