Марино ПУШИЧ: «Рішення перейти в Шахтар не було легким»

Новий тренер «Шахтаря» – про своє призначення

Марино Пушич прокоментував своє призначення на посаду головного тренера «Шахтаря» напередодні матчу Ліги чемпіонів проти «Барселони»:

- Чому ви вирішили прийняти пропозицію від «Шахтаря» і що цей виклик означає для вас?
- Насамперед дякую за теплий прийом у «Шахтарі». Мені сказали: «Ласкаво просимо в сім'ю», і я це відчув. Рішення не було для мене легким, адже я отримував задоволення і досягав успіхів, працюючи у «Феєнорді». Але іноді в житті ти ухвалюєш інше рішення, ти повинен це робити.

У мене були хороші передчуття від цього проекту і людей, вони змогли переконати мене в цьому. Я бачу великий потенціал у цієї молодої команди. Усе це і змусило мене зробити цей новий крок.

- Що ви можете сказати про нинішній «Шахтар» і про цих гравців?
- Як вам відомо, ми грали проти «Шахтаря» з «Феєнордом», я багато вивчав їх, тому знаю чимало характеристик команди. Як я вже казав, у неї є великий потенціал грати в хороший футбол.

Звісно, з часом ми будемо розвиватися і краще розуміти одне одного. Вірю, що гравці можуть удосконалити себе і вийти на вищий рівень.

- «Шахтар» - клуб із великою історією та традиціями. Непросто очолити команду в розпал сезону. Яким ви бачите розвиток команди під своїм керівництвом?
- Ще занадто рано говорити про це. У нас була коротка зустріч, ми познайомилися один з одним, я показав кілька відеороликів, і ми почали працювати разом. Перші враження завжди виявляються вірними, і цього разу вони, безумовно, хороші. Я відчуваю позитивну енергію від команди, це хороший знак для початку роботи.

- Попереду матч із «Барселоною». За день ви нічого не встигнете змінити. Як плануєте діяти в цьому матчі?
- Ви маєте рацію, це занадто короткий термін, щоб щось зробити. Але ми можемо підготуватися до гри. Я завжди можу попросити команду грати у футбол так, як мені подобається. Ми змагатимемося і намагатимемося грати проти них, щоб зрозуміти, на якому рівні ми перебуваємо за таких обставин і в грі з найкращими командами Європи. Це цікавий момент, щоб побачити наш сьогоднішній рівень.

- Зараз дуже непростий момент для України. Що б ви хотіли сказати українським уболівальникам?
- Відбуваються жахливі речі, і я співчуваю людям. Я вже говорив гравцям, що, коли мені було 19 - 20 років, я перебував у приблизно такій самій ситуації, коли був у Югославії. Це завжди неприємно, жахливо. Я співчуваю людям, відчуваю багато речей. Але я сказав гравцям: «Завжди є надія, і ви повинні боротися за неї, за своїх уболівальників і фанатів. Ви представляєте свою країну і своє місто. Тому, ви завжди повинні бути на піку формі». І завтра ми побачимо, на якому рівні ми на даний момент перебуваємо. Мені самому цікаво, ми будемо боротися.

Олег Дідух Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 липня 2024, 04:30 4

Команди Лівий Берег та Минай зустрінуться у Рівному на стадіоні Авангард

Коментарі