Даріо СРНА: «Своїми перемогами можемо дати нашим військовим великі емоції»

Виконувач обов’язків головного тренера «Шахтаря» – про ставлення та вимоги до гравців команди

Виконувач обов'язків головного тренера донецького «Шахтаря» Даріо Срна розповів про своє ставлення та вимоги до гравців команди.

«Для них я легенда, яка має «шахтарське» серце і хоче дати їм те, що я прожив. Я знаю, що важкий час, що вболівальників немає, що кожен із них хоче поїхати за кордон і пограти в топклубі, але ми знаємо, що своїми перемогами можемо дати нашим військовим, які захищають країну, дуже великі емоції.

Перед грою в Антверпені я попросив у Патріка дозволу сказати кілька слів. Він мені дозволив, я подякував йому. Я не лізу ніколи до тренерської роботи, якщо я не тренер. Якщо потрібна була моя допомога Йовічевічу, Де Дзербі, Каштру, Патріку або будь-якому іншому тренеру, то я їм сказав у перший день, що я готовий 24/7 і якщо можу допомогти, то я тут.

Футболістам я сказав одну просту річ: щоб вони грали в «шахтарський» футбол і що тут є сектор людей, тисячі українців, які не хочуть жити в Бельгії, але вони змушені жити за кордоном, бо агресор росія зробила так, щоб наші люди поїхали з України. Я їм сказав, що ви навіть не уявляєте, які емоції ви можете їм дати вашим футболом. Воно передається дуже легко. І ці кадри, зняті після гри, їх неможливо купити. Програвали 0:2 та виграли 3:2 - це дозволило людям на 90 хвилин забути про війну, про ракети, про шахеди. І команда «Шахтар» подарувала їм такі емоції, які неможливо ні купити, ні побачити, а їх можна відчути, якщо ти там. І хочу сказати, що таких людей багато. Може, ми їх не бачимо, але вони - з нами.

Я за два дні отримав стільки повідомлень - із Донецька, з Донбасу, від військових. Я завжди мріяв, щоб я був тренером на «Донбас Арені». І люди також про це мріють. Тому я від команди вимагатиму, щоб вони розуміли та знали, скільки своїм футболом, гарним «шахтарським» футболом вони передають емоції людям, які сьогодні на фронті, які страждають за нашу країну», - сказав Срна.

Олександр Шарадкін Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 12:59 27

Ангеліну Калініну замінить Олівія Гадекі з Австралії

Коментарі