Забив усі кольорові з одного місця. Трамп яскраво вийшов у фінал Wuhan Open

Переможець English Open у фіналі зіграє проти Алі Картера

Переможець English Open Джадд Трамп вийшов у другий фінал поспіль. У півфіналі Wuhan Open він переміг над китайцем Ву Йізе з рахунком 6:1.

Тепер Трамп зустрінеться з Алі Картером у матчі за титул у турнірі Wuhan Open. Це перший рейтинговий захід в Азії з 2019 року, коли Трамп здобув титул на World Open.

Минулої неділі Туз у фіналі English Open зробив камбек з рахунку 3:7 і обіграв китайця на ім'я Чжан Анда (9:7). Трамп прибув до Китаю у вівторок, а в середу йому довелося зіграти два матчі, щоб надолужити втрачене. Однак поки що він не виявляє жодних ознак втоми.

Ву Йізе закінчив тиждень поразкою, але він може записати собі в актив турнір, на якому він уперше у своїй кар'єрі вийшов у півфінал рейтингового турніру. Китайський гравець, який якраз відсвяткував своє 20-річчя, на шляху до півфіналу переміг Марко Фу, Райана Дея, Стівена Магуайра та Аарона Хілла.

Цього вечора Трамп безжально встановив перевагу над китайцем. Англієць зробив брейки у 110, 53, 77 та 52, і рахунок став 4:0 у середині сесії.

Після перерви Ву скоротив відставання завдяки брейку 68 у п'ятому фреймі. Проте Трамп швидко розвіяв усі надії китайця на камбек, набравши 127 та 63 очки. Джадд порадував публіку в останньому фреймі, очистивши стіл від кольорових куль, не сходячи ногами з однієї точки!

Джадд Трамп розповів: «Було приємно грати перед великою кількістю глядачів у Китаї. Пройшло багато часу з останнього турніру тут. Ймовірно, це була одна з найбільших публік, перед якою нам колись доводилося грати. Зал був переповнений, і цього тижня я не чекав багато чого, тому кожна гра - це бонус. Я просто виходжу, намагаюся насолодитися цим та прийняти все це. Весь тиждень публіка була чудовою. Але то була інша арена, було приємно грати там. Я радий, що пройшов далі.

Я знаю, що кілька гравців у тренувальних партіях намагалися забивати кольорові кулі, не сходячи з одного місця. Зовсім інша річ, коли це відбувається у турнірі. Приємно показати, на що я здатний. Я знаю, що публіка сильно насолоджується такими речами більше. Щоразу, коли у мене з'являється можливість зіграти складний удар, я завжди роблю це.

Фінал? Алі Картер, ймовірно, зробить моє завдання набагато складніше, ніж деякі молоді гравці. Я думаю, він схожий на Баррі Хокінса тим, що треба заробляти. Мені, чесно кажучи, байдуже. Я виграв турнір минулого тижня і потрапив у фінал зараз. На мене немає тиску. Я можу вийти, насолодитися грою та подивитися, що станеться. Я просто щасливий грати знову перед цією чудовою публікою».

Алі Картер вийшов у 12-й рейтинговий фінал у своїй кар'єрі після перемоги над китайцем Лю Хаотянь з рахунком 6:2, взявши останні чотири фрейми.

Картер прагне завоювати третій рейтинговий титул на китайській землі, раніше він виграв Shanghai Masters 2010 та World Open 2016. П'ятиразовий переможець рейтингових турнірів завершив період у 7 років без титулів ще у лютому, коли виграв турнір German Masters у Берліні, перемігши у фіналі Тома Форда.

Тепер Капітан має зіграти у фіналі проти Джадда Трампа. Буде визначено найкращий у 19 фреймах, переможець отримає 140 тисяч фунтів стерлінгів.

Китайцю Лю доведеться довше чекати на свій перший рейтинговий титул і другий виступ у фіналі. 25-річний снукерист зазнав поразки у чотирьох із п'яти півфінальних матчів.

Брейки 64 та 81 дали Картеру перемогу в першому фреймі. Лю зрівняв рахунок, а Картер узяв третій фрейм і повернув собі лідерство. Довгий 46-хвилинний 4-й фрейм дістався Лю, і в середині сесії був рівний рахунок (2:2).

Коли гра поновилася, Картер натиснув на газ. Брейки 96, 122, 91 та 70 дозволили йому взяти 4 фрейми поспіль і стати переможцем півфіналу з рахунком 6:2.

44-річний Алі Картер розповів: «Я відчував, що промазав кілька важливих ударів до перерви. У другій половині все, що я міг зробити, - це ризикнути. Він дав мені чотири шанси, і я зробив чотири переможні брейки. Особливо мені було приємно виграти останній фрейм одним підходом. Будь-хто скаже вам, що ніколи не буває легко переступити межу і вийти у великий фінал. Було приємно зробити цей ігровий день відносно легким.

Для суперника це була велика подія. Ви могли це бачити. Дався взнаки тиск, під яким він опинився в півфіналі великого рейтингового турніру. Після вчорашньої перемоги над Ронні всі погляди були прикуті до нього. Він повернеться і боротиметься у інший день.

У всіх нас були упереджені уявлення про те, що таке Ухань, але ми всі були здивовані. Це величезне місто. Думаю, гравці, які залишилися вдома та вирішили не грати, помилилися. Я думаю, що це, без сумніву, одна з найкращих подій у Китаї».

За матеріалами World Snooker Tour

Wuhan Open 2023

1/2 фіналу, 14 жовтня

Фінал, 15 жовтня

Микола Степанов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 08:33 10

Тренер був незадоволений деякими діями українця на полі

Коментарі