Сергій ГЛУЩЕНКО: «В неофіційному заліку ми поступилися тільки болгарам»

Керманич збірної України до 22 років – про досягнення українців у Болгарії

В Албені, що в Болгарії, завершився відкритий чемпіонат Балкан з боксу, в якому взяли участь й українські майстри шкіряної рукавички.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер чоловічої збірної України до 22 років Сергій Глущенко, який очолював нашу спортивну делегацію, поділився враженнями від змагань в Болгарії:

- В чемпіонаті взяли участь представники 11 країн. На жаль, при проходженні мандатної комісії з'ясувалося, що у вагових категоріях - 51 кг та 92 кг заявилися тільки українці Дмитро Замотаєв та Аркадій Карцан, відповідно, і їм довелося обмежитися тільки тренуваннями. Всі наші намагання заявити їх в більш важкі категорії виявилися марними, бо згідно регламенту в кожній вазі мав право виступати від країни лише один учасник.

- Якщо вже розпочали з негативних вражень, то чим ще залишилися незадоволені?
- Розчарував Максим Жигарєв (60 кг), який не налаштувався на бій з сербом, програв і вибув уже після стартового поєдинку. Також є претензії до суддівської бригади, яка обслуговувала бій Андрія Халецького (понад 92 кг) з болгарським опонентом. Як на мене, сильнішим був Халецький, але перемогу чомусь присудили супернику. Все ж, загалом, ми задоволені поїздкою в Албену. Головне, що наші хлопці збагатилися таким цінним міжнародним досвідом.

- Чи були серед українців чемпіони?
- Так. Найвищу сходинку п'єдесталу пошани підкорили Ярослав Михалушко (67 кг), Юрій Захарєєв (71 кг), Богдан Толмачов (86 кг). Слід зазначити, що Михалушко два з трьох проведених боїв виграв за явною перевагою. Срібними призерами стали Денис Біленький (48 кг), Ельмір Набієв (54 кг), Айдер Абдураїмов (57 кг), Іван Сапун (80 кг). «Бронза» - в Алі Дагли (63 кг), Павла Ільюші (75 кг) і згаданого вже Андрія Халецького. В неофіційному командному заліку українські боксери поступилися тільки болгарам.

- Які подальші плани?
- В листопаді всі наші найсильніші боксери зберуться у Львові, де відбудеться чемпіонат України. За його підсумками визначаться атлети, які наступного року продовжать боротьбу за олімпійські ліцензії.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 17:15 168

Гірники спробують зробити золотий дубль, а полтавцям потрібен трофей та вихід у єврокубки