Юрай САНІТРА: «IBU нам дуже допомагає, вони на нашому боці»

Тренер збірної України – про підготовку до нового сезону

Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра в інтерв'ю Sport.ua розповів про те, як проходить підготовка команди до сезону під час війни в країні:

- На даний момент, чи всім забезпечена команда з огляду на війну в країні та складну ситуацію з фінансуванням в Україні?
- З урахуванням нелегкої ситуації в країні, наше забезпечення дозволяє реалізувати тренувальний процес. Федерація забезпечує і матеріальну, і технічну складову команди. Міністерство молоді та спорту в рамках своїх можливостей робить все, щоб ми також були всім забезпечені, тому що є багато питань щодо організації, виїздів. Ці люди багато роблять, я це бачу. Дякую їм, що до цього часу не було жодних проблем із організацією та забезпеченням наших зборів і в Україні, і за кордоном.

Зрозуміло, що ми не можемо зрівнятися з іншими командами, які готуються без стресу, без напруження, яке відчувають спортсмени та тренери під час перебування між зборами, коли повертаються назад до України. Це важливий момент, який я помічаю як тренер: після збору, перебуваючи вдома, спортсменам важко щось планувати та реально виконувати.

- Чи допомагає IBU матеріально?
- IBU нам дуже допомагає у забезпеченні цього літнього періоду. Вже Федерація біатлону може сказати, у якій саме якості та кількості. Але ми відчуваємо, що Міжнародна Федерація на нашому боці, і вони розуміють складну ситуацію.

До того ж, багато національних Федерацій нам допомагає - і Федерація біатлону Німеччини, і італійський центр у Пассо-Лаваце, і центр в Австрії, куди ми їздили на тренувальний збір. Нам завжди зроблять такі умови, щоб для нас не була великою фінансова сума.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 травня 2024, 11:59 8

Український воротар продовжить контракт з «галактікос» до 2029 року