Шахтар – Порту. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

«Гірники» намагатимуться взяти максимум, але й позитивний мінімум теж буде удачею

У вівторок, 19 вересня, у Гамбурзі (Німеччина) на полі «Фолькспаркштадіон» відбудеться матч 1-го туру групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА, в якому донецький «Шахтар» на правах господаря арени зіграє з «Порту». Стартовий свисток 42-річного італійського арбітра Давіде Масси пролунає о 22:00 за київським часом.

Шахтар

Донецький «Шахтар» у нинішньому сезоні себе на євроарені ще не показував. Майбутня гра стане першою для команди в Лізі чемпіонів. Нагадаємо, у статусі чемпіона України вона напряму кваліфікувалася до групи Ліги чемпіонів.

Підопічні Патріка ван Леувена на шляху до старту в групі чемпіонського євротурніру провели 7 матчів в Українській Прем'єр-лізі. Їхній загальний підсумок є позитивним для «гірників»: маючи в активі 17 очок, вони посідають перше місце в таблиці УПЛ.

У стартовій грі чемпіонату України «Шахтар» обіграв «Металіст 1925» (2:1), а потім не зміг у Рівному впоратися з «Вересом» - нічия 1:1. Далі була перемога 2:1 над «Олександрією», змінила яку результативна нічия 3:3 у протистоянні з «Кривбасом». Після цього донеччани видали серію з трьох переможних матчів поспіль - вони по черзі переграли «Колос» (2:0), «Минай» (4:1) і «Оболонь» (1:0).

Варто згадати, що у перших числах серпня «Шахтар» проводив у Лондоні благодійний матч, який став прощальним для легендарного голкіпера команди Андрія Пятова. Зустріч завершилася великим фіаско «гірників» - 1:5.

Зараз у донеччан є дві безумовні втрати на майбутній поєдинок - точно не зіграють Бондар і Траоре, які травмовані. З великою часткою ймовірності компанію їм складе Матвієнко, який не встигне відновитися після травми, отриманої ще у розташуванні збірної на початку вересня.

Порту

«Порту», як і «Шахтар», також одразу ж заявився до групи Ліги чемпіонів. І до цього «дракони» в єврокубках нового скликання ще не грали. Єдина відмінність у них із «гірниками» полягає в тому, що на старті сезону-2023/2024 у них була можливість взяти трофей, але вони нею не скористалися.

У матчі-відкритті сезону в Португалії «Порту» розіграв із «Бенфікою» Суперкубок країни і зазнав поразки з рахунком 0:2. Залишившись без історичного досягнення, підопічні Сержіу Консайсау успішно розпочати боротьбу в національному чемпіонаті.

У першому турі нового сезону вони обіграли у гостях «Морейренсе» (2:1) і продовжили справу перемогами над «Фаренсе» вдома (2:1) і над «Ріо Аве» на виїзді (2:1). Потім «Порту» на своєму полі не зломив опір «Ароуки» (нічия 1:1), але в наступному турі на виїзді обіграв «Ештрелу Амадору» (1:0).

Таким чином, зараз «Порту» в таблиці чемпіонату Португалії посідає 2-е місце, маючи 13 очок, але гірші додаткові показники, ніж у «Бенфіки».

За «Порту» проти «Шахтаря» точно не зможуть вийти на поле травмовані Груїч, Еванілсон, Маркано, а також дискваліфікований 26-річний бразилець Пепе. Під питанням участь у грі англійського нападника Денні Намасо Лоудера.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Рудько - Конопля, Лемкін, Ракіцький, Азаров, Степаненко, Зубков, Судаков, Криськів, Кащук, Сікан.

«Порту»: Діогу Кошта - Пепе, Кармо, Венделл, Боржес, Іван Хайме, Варела, Франко, Голену, Наварро Альяга, Таремі.

Прогноз на протистояння:

Фаворитом поєдинку є «Порту». На думку експертів, у «гірників» шансів на загальний успіх небагато. Однак, уточнимо, що вони все ж таки є.

Зрозуміло, що на історію взаємин під час оцінки шансів команд звертати увагу не варто. Там немає нічого такого, що може мати хоч якесь значення для майбутнього матчу. Є тільки теперішній день, так би мовити - реалії. А вони не на користь «Шахтаря». Так, підопічні ван Леувена можуть чимось приємним потішити, але це може бути виключно локальний успіх. Навряд чи - глобальний. Простіше кажучи, на свій гол гравці «Шахтаря» обов'язково повинні будуть награти. А ось на більше - ні.

19 вересня, вівторок

«Шахтар» - «Порту»
Гамбург. «Фолькспаркштадіон». 22:00
Пряма ТБ-трансляция - MEGOGO
ШАХТАР - ПОРТУ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Давіде Масса (Італія)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 червня 2024, 23:59 0

У фіналі «Агротех» Тишківка обіграв «Пробій» Городенка з рахунком 2:0

Коментарі