САБО: «Циганков був слабенький, а Мудрик взагалі стояв»

Колишній тренер розкритикував гравців збірної України

Відомий тренер та експерт Йожеф Сабо прокоментував нічию збірної України з Англією (1:1) та дії окремих футболістів.

- Вболівав за наших і радий, що вдалося досягти почесного результату з англійцями - зіграти внічию. Це збірна України здійснила за рахунок колосальної ігрової дисципліни на полі. Як у середній ланці, так і у захисті. Наші футболісти страхували один одного, все було нормально. Та й голкіпер наш зіграв здорово. Хлопці відпрацювали дуже добре - так, що можуть не відійти до 12 вересня, до матчу із італійцями. Вони зробили все, що могли, і я не бачив у англійців наявності по-справжньому стовідсоткових гольових моментів. Так що наші футболісти - молодці, молодці і ще раз молодці! Заробили одне очко, яке багато вартує.

- Багато тренерів вважають, що наявність у складі рудого - не на фарт. А у поєдинку з англійцями їх було аж двоє - Юхим Конопля та Віктор Циганков.

- Циганков у вроцлавському матчі був слабенький. Щось особливе впродовж усієї гри, окрім участі у гольовій комбінації він зробив? Ні. Можливо, це пояснюється тим, що у чемпіонаті Іспанії щоматчу викладається за «Жирону» і витратив чимало сил. А Мудрик - то взагалі! Де його швидкість? У першому таймі він стояв, і лише один чи два рази м'яча отримав. А треба ж бо самому його шукати! Візьми, йди у середину, попроси сюди, потім назад - і зроби ривок вперед. Потім зупинись, знову відскочи назад і дістань цей м'яч. Але ні - він стоїть, наче стовпчик.

- Можливо, все прояснюється тим, що у Михайла Мудрика в АПЛ не все вдається так, як того хотілося б…

- Та не буде він грати! Так, у нього є швидкість, але що - будемо стометрівку бігати? От згадайте епізод, який трапився хвилин за п'ять до кінця матчу. Дали йому м'яч на вільний простір, він помчав - і… захисник його «накрив». А було б правильніше Мудрику зробити по-іншому: зупинитись, стартувати, рвонути вправо, потім - вліво. Зробити так, щоб цей оборонець не зміг з ним впоратись. А наш гравець тікав-тікав, поки не впав. А Яремчук?! Він, щоправда, не в формі, адже тривалий час не мав ігрової практики. Тому я навіть не знаю, чому Сергій Ребров його поставив у «старті».

- Вважаєте, що у стартовому складі краще було б випустити на поле Артема Довбика?

- Гадаю, що так. Яремчук - нормальний футболіст, однак він довго не грав. Він в «Бенфіці» сидів на лаві, потім його віддали у «Брюгге», де він теж не грав. А зовсім нещодавно опинився у третій за ліком команді - «Валенсії». Поки він їздить туди-сюди, туди-сюди, то ігрової практики не набуває. А тут треба виходити і грати проти таких потужних суперників, як Англія та Італія… Думаю, що Ребров буде робити певні заміни з Італією у порівнянні з грою проти англійської збірної. Хлопці після неї втомились, а деякі зовсім слабенькі були.

- Будемо сподіватись, що і у матчі з Італією збірній України теж вдасться досягти позитивного результату…

- Італія - зовсім інша команда. Більш технічна. Тим більше, гра буде на її полі. Втім, подивимось, як воно буде. Передусім, як я вже сказав вище, нашим футболістам потрібно відійти та відновитись від поєдинку з Англією. Зрозуміло, що це буде важко, адже грати з італійцями доведеться через дві доби на третю. Слід враховувати ще й переліт із Польщі до Італії. Та все ж будемо сподіватися, - сказав Сабо.

Сергій Рип'юк Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 14:57 32

Досвідчений захисник попрощався з вболівальниками

Коментарі