Як росіяни з білорусами розважалися поміж волейбольної еліти. Фото

Волейбольний істеблішмент вдав, що війни в Україні немає

Як уже розповідав Sport.ua, 2 вересня в бельгійській столиці Брюсселі відбулася щорічна Генеральна асамблея Європейської конфедерації волейболу (ЄКВ). До участі в ній несподівано були допущені делегації росії і білорусі. Це викликало шквал обурення більшості делегацій, але до бойкоту вдалися лише п'ять - окрім України, Польща, Латвія, Литва і Естонія.

Після завершення офіційних заходів, на яких москалям не вдалося досягти успіху в ключовому голосуванні, ЄКВ влаштувала делегатам урочистий прийом. На якому розважалися зокрема росіяни і білоруси. А представники цивілізованого світу не бачили в тому нічого поганого. Звісно, то ж не в їхній країні війна, яка відібрала життя уже близько 300 тисяч українців. Вони не бачать нічого аморального в тому, щоб сидіти за одним столом зокрема з генеральним секретарем Всеросійської федерації волейболу (ВФВ) Алєксандром Ярьоменком, який писав президентові Федерації волейболу України Михайлові Мельнику в перші дні повномасштабної війни: «почєму ви молчалі восємь лєт, когда на Донбассє убівалі…»

Ось ця світлина - саме з вечері ЄКВ у Брюсселі: (зліва направо): член президії ВФВ Роман Станіславов, генеральний секретар Федерації волейболу білорусі (ФВБ) Алла Тетеріна, завідувачка міжнародним відділом ФВБ Діана Матвієнко. Сидять, жеруть, п'ють, усміхаються. Чому б ні?

А ось що пишуть москалі на офіційному сайті ВФВ: «На заході ЄКВ працювали представники більшості країн, які входять до складу континентальної організації. За виключенням України, Польщі, представників прибалтійських держав - Литви, Латвії, Естонії. Ці країни вирішили не бути присутніми на Генеральній асамблеї, припускаємо, через присутність російської делегації, не дивлячись на фактичну присутність у Брюсселі. Показово, що перед початком засідання Генеральної асамблеї представник волейбольної федерації Ліхтенштейну поставив запитання щодо легітимності присутності російської делегації і хотів зачитати листа від України стосовно присутності росіян і можливого голосування щодо цього питання, однак президент ЄКВ Александр Борічіч не дав згоди на такий виступ, закликавши присутніх не змішувати спорт з політикою, відзначивши, що питання виключення росії з міжнародних організацій не ставиться».

Іван Вербицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 18:45 24

Українець хоче зіграти у фіналі Ліги чемпіонів

Коментарі