Прощання із євросезоном. Динамо і у другому матчі програло Бешикташу

Кияни не змогли вийти до групового раунду Ліги конференцій

Тиждень тому кияни на рівних протистояли турецькому «Бешикташу», але програли, пропустивши вирішальний гол у компенсований час. Таким чином, завдання на поєдинок у Стамбулі у підопічних Мірчі Луческу було архіскладним, адже треба було неодмінно обігравати «орлів» у їхньому лігві. Як і раніше, не міг допомогти «біло-синім» травмований Ярмоленко, натомість відновилися Кабаєв та Андрієвський. Були кадрові втрати й у стамбульського клубу: тиждень тому пошкодження зазнав Масуаку, а перед сьогоднішньою зустріччю до лазарету потрапив Амарті.

На початку поєдинку господарі поля очікувано взяли м'яч під контроль, але не поспішали форсувати події. Загострити ситуацію «орли» намагалися закиданнями у штрафний майданчик «Динамо» і один із них ледь не завершився неприємностями, коли Попов в останній момент не дав пробити Фернандешу. Було тривожно і після удару головою Мулеки, але Бущан опинився у потрібному місці.

Кияни намагалися не затримувати м'яч у центрі поля, але з комбінаційною грою у них не ладналося. Наприкінці першої 20-хвилинки «чорно-білі» створили кілька загроз воротам гостей. Знову бив головою Мулека, і на шляху м'яча опинилася спина Булута. Потім було два удари з-за меж штрафного майданчика: спочатку Бущан зреагував на спробу Учана, а потім все той же Мулека влучив у штангу.

А ось друга половина тайму залишилася за динамівцями. Кияни більше атакували та знаходили вільні зони біля штрафного майданчика суперників. Щоправда, з останньою передачею у гостей не клеїлося. До перерви найнебезпечнішим моментом, створеним «Динамо», став удар Ваната з-за меж штрафного майданчика. Відверто скажемо, не густо. Намагалися бути активними на правому фланзі Тимчик та Караваєв, але особливих дивідендів «біло-синім» це не давало. Зовсім загубився на полі Буяльський, котрий явно далекий від своєї оптимальної форми.

На початку другої половини зустрічі кияни організували стрімку контратаку, яка цілком могла завершитись результативним ударом. Втім, Ванат не зумів зачепитися за м'яч після передачі Волошина. Покарання за марнотратність настало миттєво. Абубакар на лінії штрафного майданчика «Динамо» розштовхав трьох суперників, після чого з-під Тимчика пробив точно у кут.

Кияни активізувалися: ситуація змушувала грати лише на атаку. Але моментів біля воріт «Бешикташа», як і раніше, не було. Удар Андрієвського зі штрафного наприкінці матчу став першим і останнім влучанням у площину від «біло-синіх». А господарі вміло користувалися оголеними тилами на половині поля киян і неодноразово могли збільшити свою перевагу. Продовжував тероризувати оборону «біло-синіх» Мулека, те саме робив і габаритний Абубакар. Наприкінці зустрічі «орли» холоднокровно утримували здобуту перевагу та й кияни змирилися зі своїм становищем.

Київське «Динамо» на цьому завершило єврокубковий сезон та сконцентрується на внутрішніх змаганнях. «Бешикташ» завоював путівку до групового турніру Ліги конференцій.

Ліга конференцій. Плей-оф кваліфікації. Матч-відповідь.

«Бешикташ» - «Динамо» - 1:0. Перший матч - 3:2.

Абубакар (52)

Булут (33), Коллі (34), Абубакар (53), Розьє (58), Мулека (72), Учан (82) - Шапаренко (30), Сидорчук (40), Попов (48)

«Бешикташ»: Гюнок, Булут, Коллі, Уйсал, Розьє, Хаджиахметович, Фернандеш, Учан (Окслейд-Чемберлен, 89), Мулека (Ребич, 75), Рашица (Зайнутдінов, 76), Абубакар (Тосун, 81).

«Динамо»: Бущан, Дубінчак, Сирота, Попов, Тимчик (Беніто, 89), Сидорчук (Бражко, 85), Шапаренко (Андрієвський, 76), Н.Волошин (Діалло, 76), Буяльський, Караваєв, Ванат.

Арбітр: Жоау Пінейру (Португалія)

Стадіон «Водафон Парк» (Стамбул, Туреччина)

БЕШИКТАШ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 07:01 3

Між двома боксерами відбувся короткий діалог

Коментарі