У першому матчі чемпіонату Європи Україна програла Словенії

Наші волейболісти поступилися суперникам у чотирьох партіях

Сьогодні свій стартовий поєдинок на чемпіонаті Європи з волейболу провела чоловіча збірна України. У групі В у болгарському місті Варна підопічні Угіса Крастіньша зустрічалися з командою Словенії.

Стартовий склад українців значно відрізнявся від того, що вболівальники звикли бачити нинішнього сезону. Через травму не зміг взяти участь у турнірі центральний блокуючий Дмитро Терьоменко. Не вийшов на майданчик із перших хвилин і капітан українців Олег Плотницький. Їхні місця зайняли відповідно Владислав Щуров та Тимофій Полуян.

Словенці одразу ж заволоділи перевагою і повели з різницею у три-чотири очки 5:2, 10:6, 15:11. Наші волейболісти тривалий час переслідували суперників, доки не вирівняли становище 16:16. А потім вже українці вирвалися вперед 21:18. Тепер вже словенцям довелося ліквідувати відставання 21:21 і все мало вирішитися в кінцівці партії. Тут чудово прявив себе наш діагональний Василь Тупчій. Два його точні удари принесли Україні необхідну різницю в очках - 25:23.

У другому сеті знову гра була рівна, хіба що тепер вже українці частіше лідирували в рахунку. І знов можна сказати, що основні події розгорнулися після того, як на табло були цифри 16:16. Словенці вийшли вперед 19:16 і більше не дозволили нашій команді себе наздогнати - 25:22.

Третя партія практично не відрізнялася від попередніх. Знову рівна гра і знову все було близько - 16:15 на користь Словенії. Але далі вже перевагу мали наші суперники і вони без особливих хвилювань довели справу до перемоги 25:20.

На жаль, у четвертому сеті українці надто далеко відпустили суперників, рахунок був навіть 18:8 на користь Словенії. А коли наші кинулися наздоганяти, їм удалося лише скоротити відставання до чотирьох очок 22:18. На більше вже не вистачило сил. Результат третьої партії повторився 25:20.

Склад збірної України у цій грі був таким: Василь Тупчій (набрав 21 очко), Ілля Ковальов (6), Владислав Щуров (8), Юрій Синиця (1), Тимофій Полуян (9), Юрій Семенюк (9), Олександр Бойко ( ліберо) - стартовий. На заміну виходили Олег Плотницький (0), Віталій Кучер (0), Євген Кісілюк (0).

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки
Група Ст Варна (Болгарія). 30 серпня
Словенія - Україна

3:1 (23:25, 25:22, 25:20, 25:20)

СЛОВЕНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Вже завтра у четвер 31 серпня українці зустрінуться зі збірною Хорватії.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:01 7

«Барселона» уже найближчим часом може залишитися без тренера

Коментарі