Спартак Трнава – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

Боротьба за єврокубкову осінь

У раунді плей-оф кваліфікації Ліги конференцій «Дніпро-1» зустрінеться зі словацьким «Спартаком» із Трнави. Перший матч відбудеться у Словаччині в середу, 23 серпня. Початок поєдинку - о 19:30 за Києвом.

Спартак Трнава

Минулого сезону «Спартак» Трнава виборов бронзові медалі чемпіонату Словаччини, і отримав право стартувати в другому раунді кваліфікації Ліги конференцій. На шляху до раунду плей-оф команда спочатку впоралася з латвійською «Аудою» (1:1, 4:1), а потім доволі неочікувано обіграла «Лех» із Познані - 1:2, 3:1.

Паралельно «Спартак» досить непереконливо стартував у національному чемпіонаті. У трьох стартових турах команда набрала лише 4 очки: спочатку поразка 1:2 від «Тренчина», потім - нічия 1:1 зі «Злате Моравце-Врабле», і лише напередодні матчу з «Дніпром-1», 20 серпня, здобула першу в сезоні перемогу на внутрішній арені, обігравши вдома 2:0 «Подбрезову».

Із 2021 року «Спартак» очолює 41-річний Міхал Гаспарік, для якого це перший досвід роботи на дорослому рівні - до цього він упродовж 5 років працював із молодіжною командою «Спартака». Два стартові роки «дорослої» тренерської кар'єри для нього вийшли вдалими: дві бронзи чемпіонату і два Кубки Словаччини.

Дніпро-1

«Дніпро-1» підходить до матчів зі «Спартаком» у максимально поганому стані. У семи офіційних матчах сезону команда здобула лише одну, і то непереконливу перемогу - в УПЛ із рахунком 2:1 над «Поліссям», яке з 20-ї хвилини грало в меншості.

Криза була очевидною і за результатами, і за змістом гри, і завершилася досить закономірно - відставкою головного тренера Олександра Кучера, який пішов слідом за Євгеном Красніковим. Звісно, можна говорити про те, що команді доводиться непросто після продажу лідера, Артема Довбика, однак ігрові проблеми у «Дніпра-1» були і до його відходу. А відхід Довбика лише показав відсутність у Кучера ідей про те, як будувати гру команди без ключового форварда.

Добровільний відхід Кучера, з одного боку, був чоловічим вчинком, але зважився на нього коуч максимально невчасно - всього за кілька днів до ключових матчів, які будуть доленосними для клубу в нинішньому сезоні - як зі спортивної, так і з фінансової точок зору. Чуток про запрошення молодого іспанського тренера Гонсало Гарсії дуже багато, але до першого матчу проти «Спартака» команду готує дует Валерій Городов і Євген Баришников.

Ситуація дуже непроста, і над «Дніпром-1» нависла цілком реальна загроза залишитися без єврокубкової осені, ще до кінця серпня вилетівши по черзі з усіх трьох єврокубків. Хоча за підбором виконавців віцечемпіони України навіть після продажу Довбика набагато сильніші за свого суперника, і сумарна вартість складу «Дніпра-1» майже в 4 рази вища, ніж у «Спартака».

Прогноз на протистояння

Фаворитом двоматчевого протистояння букмекери вважають «Дніпро-1» (1,64 проти 2,25), але конкретно в першому матчі вище оцінюються шанси «Спартака» з Трнави. Ми ж ризикнемо поставити на нічию, коефіцієнт - 3,55.

Орієнтовні склади:

«Спартак» Трнава: Такач, Коша, Горосіто, Штетіна, Міковіч, Прохазка, Жельковіч, Офорі, Коштрна, Даніель, Джурічін

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Каплієнко, Кравець, Сваток, Пасіч, Рубчинський, Когут, Лєднєв, Піхальонок, Білл, Філіппов

23 серпня, середа

«Спартак» Трнава - «Дніпро-1»
Трнава. Стадіон Антона Малатінского. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі Уніан и Youtube-каналі FootballHub
СПАРТАК ТРНАВА - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:1
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 07:17 2

«Реал» зіграв унічию з «Бетісом»

Коментарі