Шахтар – Олександрія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Після стартових турів підопічні Руслана Ротаня перебувають вище за гірників у турнірній таблиці

В 3-му турі у Київській області на стадіоні «Лівий берег» зустрінуться дві команди, які наразі перебувають у групі лідерів української Прем'єр-Ліги. Причому клуб із Олександрії має на два очки більше, ніж у чинного чемпіона країни.

Шахтар

Новий сезон гірники розпочали з перемоги над харківським «Металістом 1925» 2:1, але потім доволі несподівано втратили два очки у поєдинку з «Вересом» 1:1. Причому цілий тайм «Шахтар» грав у меншості після вилучення Бондаренка. До речі, Артем отримав дискваліфікацію на 2 поєдинки. З тієї ж причини не зможуть зіграти проти «Олександрії» Ярослав Ракицький та Віктор Корнієнко.

Хочемо ще звернути увагу і на те, що у перших двох турах ворота чемпіонів захищав Дмитро Різник, оскільки Анатолій Трубін із різних причин на поле не виходив. А вже після гри з «Вересом» стало відомо, що основний голкіпер команди останніх кількох сезонів підписав контракт із португальською «Бенфікою». Тепер уболівальникам донецького клубу треба звикати бачити команду без Трубіна.

Цілком можливо, що у матчі з «Олександрією» ми знову побачимо у складі гірників Дмитра Чигринського. Він з'явився у «Шахтарі» після того, як у поєдинку першого туру зазнав важкої травми Валерій Бондар. Зрозуміло, що Дмитро дуже досвідчений футболіст, але навіть йому потрібен деякий час на адаптацію. А з урахуванням того, що у міжсезоння пішов із колективу ще один захисник Богдан Михайличенко, плюс два дискваліфікованих, у Патріка ван Леувена напевно є проблема із обороною.

І ще. Цікаво, що як домашню арену на найближчий матч «Шахтар» обрав стадіон «Лівий берег» на Київщині, де він вже грав із «Металістом 1925», але тоді був номінальним гостем. Очевидно, тут гірники відчували себе досить комфортно, та й до того ж досягли позитивного результату. Подивимося далі, чи це разове рішення, чи чемпіон ще планує на ньому проводити матчі Прем'єр-Ліги.

Олександрія

Для підопічних Руслана Ротаня старт нового чемпіонату вийшов досить вдалим. З однаковим рахунком 1:0 «Олександрія» почергово обіграла «Кривбас» та «Металіст 1925». Причому обидва рази переможні голи забивав півзахисник Артем Шулянський. До речі, за весь попередній сезон він забив лише один м'яч, коли у першому колі вразив ворота «Динамо» вже у компенсований арбітром час за рахунку 0:3. А тут приніс команді одразу 6 очок.

Загалом, якщо поглянути на склад «Олександрії» кінця минулого чемпіонату та нинішній, то в ньому відбулися деякі зміни. Немає більше у команді Максима Третьякова, Сергія Рибалки та Еміля Мустафаєва, продовжує відновлюватися після травми Кирило Ковалець. Натомість додалися вже досить зрілі футболісти Іван Калюжний (він повернувся до олександрійського колективу після деякої відсутності) та Євген Смирний, а також молоді Родіон Плакса, Владислав Погорілий, Денис Шостак.

А минулого тижня в «Олександрії» з'явився ще один новачок. Це легіонер із Еквадору захисник Хосе Ернандес. У грудні йому виповниться 27 років і в основному він виступав у себе на батьківщині за різні клуби.

Статистика матчів

28 разів команди зустрічалися на рівні української Прем'єр-Ліги. 19 перемог здобув «Шахтар», тричі вигравала «Олександрія» та ще 6 матчів завершилися внічию. Різниця забитих та пропущених м'ячів 51-26. Минулого сезону у першому колі господарями поля на «Арені-Львів» були гірники. Поєдинок не виявив переможця - нічия 2:2. Голи забили у «Шахтаря» Михайличенко та Мудрик, а у суперників Цуріков та Демченко. І у другому колі на олександрійському стадіоні «Ніка» знову була нічия, але вже 1:1. Тут відзначились у господарів Михайленко, а у гостей Келсі.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Матвієнко, Чигринський, Топалов, Криськів, Назарина, Кащук, Педріньо, Зубков, Траоре

«Олександрія»: Шевченко, Копина, Логінов, Бабогло, Плакса, Сігєєв, Смирний, Бєляєв, Калитвинцев, Шулянський, Кулаков

Прогноз на протистояння:

Зрозуміло, що фаворитом цього протистояння буде «Шахтар», але досягти успіху йому буде складно. І все ж таки припустимо, що гірники виграють, але з мінімальною перевагою 2:1.

14 серпня, понеділок

«Шахтар» - «Олександрія»
Київська область. Урочище «Млинове». Стадіон «Лівий берег». 17:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
ШАХТАР - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 07:44 14

Український захисник може перейти в «Баварію»

Коментарі