Мінус один. Ворскла поступилась Ділі та вилетіла з Ліги конференцій

Черговий із голів дуелі опинився на рахунку українського нападника Миколи Ковталюка

«Діла» та «Ворскла» провели матч-відповідь 2-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. У першому поєдинку грузинський клуб створив чимало проблем «зелено-білим»: полтавці продемонстрували характер, забивши переможний гол на останніх хвилинах. Порівняно з протистоянням тижневої давнини тренерський штаб «Ворскли» зробив одну кадрову перестановку: замість Челядіна вийшов Скляр.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Господарі поля активно розпочали зустріч, намагаючись швидким взяттям воріт нівелювати перевагу полтавського клубу. «Зелено-білі» не стали притискатися до свого штрафного майданчика, біля центру поля зустрічаючи суперників. Тим не менш, футболісти «Діли» створювали напругу біля воріт Павла Ісенка, зокрема за рахунок великої кількості стандартних положень.

Втім, у такий спосіб події розвивалися недовго: полтавці зуміли відсунути гру від свого штрафного майданчика. Але саме господарі створили перший по-справжньому гольовий момент матчу. Гейл втік у вільну зону на лівому фланзі і повз Ісенка, що вийшов назустріч, віддав передачу Ковталюку, який не зумів прийняти м'яч. На темп зустрічі впливали часті паузи, пов'язані із наданням медичної допомоги футболістам.

У другій половині тайму футболісти «Діли» знову почали активно атакувати. Агресивніше почав діяти Гейл, який завдав чимало проблем полтавцям у першому матчі. Після одного із прострілів барбадосця Ковталюк ледь не переправив м'яч у ворота. Неприємним моментом для «Ворскли» стало пошкодження Феліпе, який не зміг продовжити поєдинок (замість бразильця на поле вийшов Бацула).

А перед перервою «Діла» відкрила рахунок. Ісенко на виході кулаками вибив м'яч, але футбольний снаряд потрапив до Сантоса, який влучив у поперечину. Відскок у штрафному майданчику підстеріг Парулава, який добив м'яч у ворота.

Друга половина зустрічі розпочалася з атак полтавців, і ледь не зрівняв рахунок Кане, який після скидки Степанюка з центру штрафного майданчика пробив поруч зі штангою. «Діла» відповіла кількома своїми атаками, на вістрі яких опинявся той самий Гейл, котрий за рахунок своїх швидкісних якостей намагався загострити ситуацію. В одному з епізодів Ісенку довелося демонструвати реакцію, коли після зрізки від Бацули голкіпер ногою відбив м'яч.

У середині другого тайму ситуація для «Ворскли» дуже ускладнилася. Гейл таки досяг свого: барбадосець зробив передачу на хід Ковталюку і форвард, який вийшов віч-на-віч з Ісенком, точно пробив повз голкіпера. Втім, лише кілька хвилин знадобилося полтавцям для того, щоб відіграти один гол. Степанюк у штрафному майданчику «Діли» зачепився за м'яч і проштовхнув футбольний снаряд у ворота.

І все ж, герой матчу цього вечора грав у червоній футболці. Гейл у штрафному майданчику «Ворскли» зіграв на випередження і переправив м'яч у ворота. У полтавців залишалося замало часу для того, щоб врятувати гру. Зробити це міг Нестеренко, який на останніх секундах неточним ударом замкнув навіс Степанюка.

«Діла» втримала потрібний рахунок і вийшла до наступної стадії кваліфікації Ліги конференцій.

Ліги конференцій УЄФА. Кваліфікація. Другий раунд. Матч-відповідь.

«Діла» - «Ворскла» - 3:1 (перший матч - 1:2)

Парулава, 44, Ковталюк, 71, Гейл, 86 - Степанюк, 74

Тевзадзе, 62, Чікашуа, 72 - Павлюк, 10, Сантана, 58

«Діла»: Кучеренко - Вандерсон, Тевзадзе, Дзоценідзе, Чітеішвілі - Парулава (Сардалішвілі, 62), Сантос, Жеан Віктор - Гейл (Гапріндашвілі, 90+1), Ковталюк, Гоміс (Кухіанідзе, 76).

«Ворскла»: Ісенко - Крупський (Нестеренко, 56), Сантана, Чеснаков (Хрипчук, 73), Пердута - Кане, Скляр, Павлюк, Феліпе (Бацула, 35) - Степанюк, Юрченко (Челядін, 73).

Арбітр: Сімоне Соцца (Сереньо, Італія).

Стадіон: «Тенгіз Бурджанадзе» (Горі, Грузія).

ДІЛА - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 32°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 12:00 1

14–15 травня відбулися перенесені матчі 34-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі