Мирон МАРКЕВИЧ: «Дніпро-1 може вже готуватися до кваліфікації Ліги Європи»

Відомий тренер – про перспективи команди Олександра Кучера в єврокубках

В словацькому місті Кошице футболісти «Дніпра-1» приймали грецький «Панатінаїкос» в кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів і поступилися (1:3).

Заслужений тренер України Mирон Mаркевич в бесіді з кореспондентом Sport.ua оцінив шанси підопічних Олександра Кучера на вихід до наступного раунду цього найпрестижнішого європейського турніру:

- «Дніпро-1» виявився не готовим до протистояння з «Панатінаїкосом». І не тому, що пропустив швидкий гол. Як на мене, дніпряни стратегічно помилилися з вибором спаринг-партнерів в підготовчий період. Ліга чемпіонів диктує значно вищі вимоги . Тут кожну дрібницю треба враховувати.

- Вважаєте, що в Ужгороді в липні не треба було грати з опонентами рівня «Хуста», «Севлюша», «Mеталіста»?
- Головне, аби серед візаві було кілька сильних, аби мати уяву, чого ти насправді вартий. Тому й треба було шукати спаринги в сусідніх країнах. А вчора в деяких ігрових ситуаціях було просто жахіття. Ну не можна так безглуздо діяти, як в епізодах, коли греки забивали два перші голи. Ні відбору, ні підстраховки. Повторюю, в Лізі чемпіонів таке не проходить.

- Вже в семи офіційних матчах поспіль не забиває лідер нападу дніпрян Артем Довбик.
- Вже оскому набили розмови, що Довбика хочуть бачити в своїх лавах десятки європейських команд. Не виключено, що саме це збиває з пантелику Артема, але факти вперта річ: в «Дніпрі-1» він - деградує. Ось і вчора з близької відстані примудрився схибити. Навіть не знаю, що в цій ситуації порадити керівництву дніпровського клубу.

- Тоді наостанок скажіть, чи зможуть підопічні Олександра Кучера декласувати «Панатінаїкос» в повторному протистоянні і пройти далі?
- Треба бути реалістом. «Панатінаїкос» сильніший і свого вже не упустить. Тим паче, в рідних стінах, де йому забезпечена підтримка вболівальників. Так, не виключено, що в Афінах дніпрянам зможе допомогти Олександр Піхальонок, який в Кошице через травму не грав. Проте цього недостатньо, щоб схилити шальки терезів на свій бік. Ось чому «Дніпро-1» сміливо може готуватися вже до кваліфікаційного раунду Ліги Європи, де на нього чекає празька «Славія» - також дуже непростий суперник.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 07:29 5

Наприкінці бою Тайсону говорили, що він веде в рахунку

Коментарі