Нікіта ФІЛІПОВ: «У півфіналі зробив помилку. Але медаль є медаль»

21-річний каратист із Києва завоював бронзу Європейських ігор 2023

ІІІ Європейські ігри стали першими великими змаганнями для 21-річного каратиста з Києва Нікіти Філіпова, але брак досвіду не завадив йому здобути бронзу.

Про емоції, стратегію та враження від дебюту на головному мультиспортивному форумі континенту розповів бронзовий призер змагань у куміте (вагова категорія до 60 кг) Нікіта Філіпов:

«Після програного півфіналу був сильно розчарований, хотілось поборотися за золото. З групи я вийшов із першого місця, і все було добре. Але з емоційної точки зору трішки неправильно себе повів. У цьому бою було так, що хто зробить помилку, той і програє. Я зробив - і програв. Але медаль є медаль, посів третє місце на Європейських іграх, які є першими для мене».

Новоспечений бронзовий призер Європейських ігор наголосив, що своєю нагородою завдячує насамперед тренеру Ігнату Паку, а також подякував тренерам клубу, в якому він займається, - Максиму Невмержицькому та Олександру Бунцеву:

«Вони захищають нашу Батьківщину, і ми усі вдячні їм за те, що можемо виступати тут і представляти Україну», - відзначив спортсмен, додавши, що не зміг би досягти успіху без підтримки рідних та своїх одноклубників, які допомагали йому готуватися до цих змагань.

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 23 травня 2024, 19:51 42

Чергова скандальна заява від футболіста, який колись викликав повагу в українських фанатів