Україна – Мальта. Прогноз і анонс на матч відбору на Євро-2024

Команді Сергія Реброва не можна втрачати очки

Блок із трьох червневих матчів збірна України завершуватиме в понеділок, 19 червня, формально домашнім поєдинком відбору на Євро-2024 проти Мальти, який відбудеться у словацькій Трнаві. Стартовий свисток французького рефері Рудді Буке пролунає о 19:00 за Києвом.

Україна

За кілька днів до початку червневого циклу з трьох матчів збірна України нарешті отримала повноцінного головного тренера - як усі й очікували, ним став Сергій Ребров. І перші два матчі нового коуча залишили суперечливе враження. 3:3 з Німеччиною, нехай і в товариському матчі - звучить непогано, але, оскільки до 83-ї хвилини команда вела 3:1, залишилося відчуття недомовленості.

У матчі відбору на Євро-2024 проти Північної Македонії все було зовсім по-іншому. Перший тайм підопічні Сергія Реброва відверто провалили. Так, голи господарів були далеко не обов'язковими, але загалом вони повністю відображали те, що відбувалося на полі в Скоп'є.

Стартовий план Реброва на гру не спрацював від слова «взагалі», але новий коуч національної команди показав готовність визнавати свої помилки, оперативно й ефективно їх виправляти. У другому таймі українці повністю перевернули хід матчу і здобули вольову перемогу з рахунком 3:2 - такого у виконанні нашої збірної не доводилося бачити досить давно. Хоча, звичайно, вилучення Мусліу помітно спростило завдання команді Реброва наприкінці другого тайму. Переможний гол на рахунку Віктора Циганкова, який переживає, напевно, найкращий відрізок у своїй кар'єрі і, схоже, перетворюється на лідера збірної - до цього 25-річний вінгер «Жирони» оформив і дубль у ворота Німеччини.

Getty Images/Global Images Ukraine

Завершувати червневий цикл команда буде формально домашнім матчем проти головного аутсайдера групи С, команди Мальти. З огляду на наявність у групі одразу двох важковаговиків світового футболу, втрачати очки в таких матчах ми просто не маємо права. Ба більше: навіть просто взяти всі «свої» очки може виявитися недостатньо.

У майбутньому матчі буде цікаво поспостерігати за перестановками в стартовому складі збірної України, у порівнянні з матчем проти македонців. Ребров тільки на початку свого шляху в збірній, тільки шукає оптимальні поєднання гравців, стартовий план на гру з Північною Македонією не спрацював - тож перестановок можна чекати відчутних. Як за іменами, так, можливо, і в плані ігрової схеми.

Мальта

Збірній Мальти не звикати виконувати роль статиста у відбіркових турнірах. Коли футбольним карликам вдається створити сенсацію і відібрати очки у команд вищого рангу, прийнято говорити про вирівнювання сучасного футболу і про те, що слабких команд не залишилося. Але мальтійці дають приводи для подібних розмов вкрай рідко. І, будемо сподіватися, завтра цей випадок не настане.

Очолює мальтійців 47-річний Мікеле Марколіні, який як гравець встиг пограти в Серії А за «Барі», «Аталанту» і «К'єво». У трьох стартових для себе матчах відбору на Євро-2024 Мальта прогнозовано не набрала жодного очка: поразки від Італії (0:2), Північної Македонії (1:2) та Англії (0:4). Відібрати очки у наших попередніх суперників підопічні Марколіні не зуміли, але нерви попсували неабияк.

До матчу з Англією (16 червня) мальтійці 9 червня провели товариський матч проти збірної Люксембургу, і в битві футбольних карликів перемогли з рахунком 1:0 завдяки голу Кіріана Нвоко.

Історія зустрічей

Це звучить дико, але до матчу з Україною Мальта підходить із лідерством за очними зустрічами. Команди зустрічалися між собою лише одного разу - у товариському матчі 6 червня 2017 року. І тоді ще сира команда Андрія Шевченка, яка перебувала лише в процесі будівництва, зазнала сенсаційної поразки 0:1. Відтоді, звісно, багато води сплило, обидві команди змінилися до невпізнання, але щеплення від недооцінки суперника ми тоді, хочеться сподіватися, отримали.

Прогноз на протистояння

Україна підходить до матчу в статусі очевидного і беззаперечного фаворита на думку букмекерів. Придумувати велосипед ми не будемо, і поставимо на перемогу команди Сергія Реброва. Коефіцієнт 1,14 виглядає не дуже апетитно, зате надійно.

Орієнтовні склади

Україна: Трубін, Соболь, Миколенко, Забарний, Конопля, Степаненко, Маліновський, Циганков, Мудрик, Буяльський, Ванат

Мальта: Бонелло, Мускат, Борг, Апап, Аттар, Теума, Гіллом'є, Крістенсен, Мбонг, Нвоко, Джонс

19 червня, понеділок

Україна - Мальта
Трнава. Стадіон «Антон Малатінськи». 19:00
Пряма ТБ-трансляція - відеосервіс MEGOGO, Суспільне
УКРАЇНА - МАЛЬТА. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітр: Рудді Боке (Франція)
Прогноз Sport.ua - 3:0
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 07:42 8

Артем із 21 м'ячем більше не лідер, у Александера на рахунку 23 голи після 37-го туру

Коментарі