Збірна України програла по пенальті фінал чемпіонату світу із socca

У німецькому Ессені перемогою Казахстану завершився ЧС-2023 із socca

Збірна України посіла друге місце на ЧС-2023 із socca, який завершився в німецькому Ессені.

У фіналі синьо-жовті грали проти збірної Казахстану. Цікаво, що у груповому раунді Україна розгромила Казахстан (6:2), який посів лише третє місце у групі, проте обидві команди тепер знову зустрілися у фіналі.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Казахстан удруге поспіль грав у фіналі ЧС. На мундіалі-2022 Казахстан у вирішальному матчі програв Бразилії (0:3). На початку квітня збірна Казахстану виграла чемпіонат Європи 2023.

Фінал розпочався невдало для українців - два м'ячі побували у воротах синьо-жовтих. Андрій Мельник на 18-й хвилині зі штрафного відіграв один м'яч (1:2). Денис Сандецький міг зрівняти рахунок, але не зумів реалізувати супермомент наприкінці першого тайму.

У другому таймі синьо-жовті довго намагалися зрівняти рахунок. Дмитро Іванов із вигідної позиції не влучив майже у порожні ворота. Зрештою, на 37-й хвилині (за три хвилини до кінця) Андрій Мельник дальнім ударом зрівняв ситуацію (2:2).

У пенальті більше пощастило збірній Казахстану, хоча Україна була за крок від перемоги. Соккерні буліти проходять так: гравець веде м'яч із центру поля і має 10 секунд, щоб влучити у ворота. Якщо воротар відбиває м'яч у межах поля, гра продовжується, допоки не закінчиться час.

Олександр Колесніков розпочав серію невдало, як і суперник. Денис Хруль за 10 секунд встиг завдати трьох ударів, і якщо перші два були заблоковані, то третя спроба досягла мети (1:0)! Основна серія складається з трьох ударів, і Казахстан був на межі поразки. Однак Андрій Цопа буліт не забив, а суперник з другої спроби пощастило (1:1). Розпочалася додаткова серія, до першого промаху. Денис Сандецький не забив, а Казахстан реалізував чемпіонський пенальті (1:2).

Україна поступилася Казахстану в серії пенальті (2:2, пен. 1:2) та отримала срібні нагороди ЧС-2023.

Бронзові медалі здобула збірна Мексики, обігравши у малому фіналі команду Хорватії (2:0).

ЧС-2023 з socca

Ессен (Німеччина)

1/2 фіналу, 11 червня

Матч за бронзу, 11 червня

Фінал, 11 червня

Голи: Андрій Мельник, 18, 37 - Абай Єлемессов, 10, Алтінбек Мурзабеков, 14

Пенальті: Олександр Колесников (не забив), Абдрассул Авутов (не забив), Денис Хруль (1:0), Джамбулат Нургазієв (стійка), Андрій Цопа (не забив), Фарзад Ескелді (1:1), Денис Сандецький (не забив), Бекруз Пішкар (1:2)

Фотогалерея матчу

Відеозапис фінального матчу

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 07:25 12

Наставник «Реала» провів розмову з Андрієм Луніним

Коментарі