Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Ми своє основне завдання виконали»

Головний тренер «Руха» прокоментував нічию у матчі проти «Олександрії»

Головний тренер «Руха» Віталій Пономарьов поділився враженнями від нічиєї в матчі проти «Олександрії» (0:0) і розповів про перспективи «жовто-чорних» на майбутнє.

«Ми своє основне завдання виконали. Це було найголовніше на цьому етапі. Дякую хлопцям за цю гру і за те, що ця молода команда змогла з такої ситуації вийти, залишитися в Прем'єр-лізі. Для них це величезний досвід. Дякую і «Олександрії», хороша команда, видно, що теж тільки будується. Думаю, що з таким тренерським складом і підбором футболістів у них усе вийде.

Далі треба дивитися, який шлях побудови команди вибирати. Можна зараз купити футболістів відносно хороших, досягнути якогось результату - посісти 7-ме, 6-те, 5-те місце, а завтра нічого не мати. А можна на базі тих молодих хлопців, які в нас сьогодні є, будувати команду на перспективу. Звичайно, що потрібне підкріплення. Але цей рік, який провели футболісти, - повторю, для них дуже серйозний досвід. Вони вийшли зі складної ситуації. Можливо, навіть добре з психологічної точки зору, що така ситуація в них склалася. Тому що не кожен досвідчений гравець може вийти з такого становища, не кажучи вже про молодих. Але наш вектор - щоби грали наші молоді футболісти. Вони сьогодні молоді - через рік вони вже будуть трохи досвідченіші. І я думаю, що з цією командою можна досягати цілей.

Я сьогодні зайшов у роздягальню, де висіли футболки гравців із прізвищами. Рік тому переважна більшість із них були представниками команди U-19. За винятком Паньківа, Довгого, Мисика, ще декількох, а також легіонерів. Усе решта - молоді футболісти.

Звичайно, Квасницю та ще деяких молодих гравців ми будемо пробувати в основній команді. До того ж, ті виконавці, які провели цей чемпіонат, - це вже гравці основного складу. Наприклад, сьогодні грали 7 людей в основі, які минулого року були в U-19, ну, і плюс Квасниця, а ще в запасі було декілька. Зрозуміло, що ми знову хочемо успішно зіграти в Юнацькій лізі УЄФА, тому ті футболісти, які матимуть право грати за віком у цьому турнірі, будуть там грати. Я би хотів, щоби збалансували цю команду, яка в нас є. Звичайно, якесь підсилення для цього потрібне. Але, ще раз повторюю, ця команда може досягати хороших цілей».

Олександр Тішура Джерело: ФК Рух Львів
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 12 травня 2024, 09:35 0

На записках усіх суддів величезну перевагу мав український боксер