Еліна СВІТОЛІНА: «Чому не тиснемо руку росіянам? Це позиція українців»

Українська тенісистка провела прес-конференцію після перемоги над Анною Блінковою на Ролан Гаррос

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 192) провела прес-конференцію після перемоги над Анною Блінковою (WTA 56) в 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу 2023 року.

Еліна детально пояснила журналістам, чому українські спортсмени не тиснуть руки представникам країни 404:

- Я хотів би поставити досить пряме запитання, але хотіли б ви, щоб російські та білоруські гравці висловилися та сказали: «Так, я хочу, щоб моя країна припинила цю війну?» Як ви вважаєте, це було б корисно і що вони могли б зробити?

- Так, мені це сподобалося б. Це точно. Я думаю, що майже всі українці хотіли б почути це з їхнього боку.

- Продовжуючи тему, чи не могли б ви пояснити нам, чому сьогодні ви не потиснули руку своєму опоненту? Що ви думаєте про освистування публіки, коли вас підтримували, хоч публіка була за вами під час матчу?

- Ну, ви знаєте, це почалося з нашого уряду, українського уряду, який ходив на зустрічі з російським урядом. Вони були проти рукостискання, тому що вони, очевидно, не поділяють ті самі цінності, і те, що вони роблять, те, що росіяни роблять з нашою країною.

Ось чому українці не тиснуть руку росіянам. Ми українці, ми всі об'єднуємося заради однієї мети, заради перемоги у цій війні, і робимо все можливе для цього, це наша позиція.

Я українка. Я стою за свою країну. Я роблю все можливе, щоб підтримати, подарувати гарний настрій чоловікам, жінкам, які зараз на передовій, які борються за нашу землю, нашу країну.

Ви можете уявити собі хлопця чи дівчину, які зараз на передовій дивляться на мене, а я поводжуся так, ніби нічого не відбувається? Я представляю свою країну. Я маю голос. Я на боці України. Я стою, у мене є моя позиція у цій війні. Те, що російський уряд чи російські солдати роблять нашій землі - справді жахливо.

Для нас це просто наша позиція в цьому і вона зачіпає безліч різних областей. Це стосується спорту, стосується акторської майстерності та іншого, зачіпає різні галузі. Тож, знаєте, ми всі єдині, українці. І це наша позиція.

- У наступному турі ви граєте з Касаткіною. Вона була проти війни в Україні. Вона говорила про це найголосніше з росії. Цікаво, що ви думаєте про неї та про те, що вона робить?

- Так, я вдячна Даші за те, що вона має таку позицію. Це те, що ми очікуємо від інших. Це дуже сміливо з її боку.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 27 квітня 2024, 22:52 1

Кривдниця Світоліної переграла Вікторію Азаренко

Коментарі