Дніпро-1 – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Третя спроба зіграти матч першого туру

У четвер, 11 травня, відбудеться перенесений матч 1 туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться «Дніпро-1» та «Олександрія». Спочатку цю зустріч було призначено на серпень минулого року, але тоді через участь дніпрян у кваліфікації Ліги Європи її перенесли. У листопаді команди зробили другу спробу провести дуель першого кола і знову невдало. Через масований ракетний удар рашистів по Україні гру зупинили на 10-й хвилині і відновити її не вдалося. Сподіваємось, у четвер уже ніщо не завадить почути фінальний свисток цього поєдинку.

Дніпро-1

На зимову перерву команда Олександра Кучера пішла лідером турнірної таблиці, але після відновлення чемпіонату поступилася першим місцем донецькому «Шахтарю». Проте «Дніпро-1» продовжує боротися за чемпіонство. Більше того, осічка «гірників» у минулому турі (нічия з «Олександрією») дає дніпрянам добрі шанси на досягнення історичного успіху. На даний момент все в руках спортклубівців. Якщо вони виграють матчі, що залишилися до кінця першості, включаючи протистояння з «Шахтарем», саме «Дніпро-1» стане володарем титулу. І такий поворот, відверто скажемо, не виглядає чимось фантастичним. Розуміють це і дніпряни, які тепер на кожну гру виходитимуть із божевільним настроєм.

Великі сподівання шанувальники «Дніпра-1» покладають на бомбардира команди Артема Довбика. Гольова серія дніпрян триває 8 матчів і налічує 22 м'ячі, дев'ять із яких забив саме Довбик. Форвард спортклубівців із великим відривом лідирує у гонці бомбардирів (21 м'яч) і цілком може побити рекорд Генріха Мхітаряна (25 м'ячів). Не дивно, що Довбик є претендентом на звання найкращого футболіста УПЛ у квітні. У поточному сезоні він уже двічі визнавався найкращим гравцем місяця: у жовтні та листопаді-грудні минулого року. Додамо, що майбутня зустріч стане 100-ю для «Дніпра-1» в Українській Прем'єр-лізі.

Олександрія

Завдання «жовто-чорних» на відрізок сезону, що залишився, - утримати п'яте місце, яке дає право брати участь у кваліфікації Ліги конференцій. Ось тільки очки підопічним Руслана Ротаня даються непросто: у десяти зустрічах 2023 року олександрійці здобули лише 2 перемоги. Щоправда, за цей період у команди лише одна поразка.

А попереду олександрійська команда має досить складний календар, адже, окрім «Дніпра-1», на «жовто-чорних» чекають зустрічі з «Динамо» та «Зорею». До протистояння з дніпрянами футболісти «Олександрії» підійдуть у гарному настрої, оскільки минулого туру вони відібрали очки у «Шахтаря», завершивши матч внічию. «Гірники», до речі, так і не зуміли обіграти олександрійців у нинішньому чемпіонаті. Загалом «Олександрія» є однією з наймиролюбніших команд нинішнього чемпіонату: більше нічиїх тільки у «Металіста 1925». «Усі вже, напевно, звикли і всі вже глузують з наших нічиїх. Але така нічия з такою командою європейського класу дає сили, показує, чого ми повинні прагнути, на що маємо рівнятися», - сказав після поєдинку з «Шахтарем» Ротань.

Цікаво, що у нинішньому олександрійському клубі є чимало персоналій, кар'єра яких була пов'язана із «Дніпром-1». До тренерського штабу «жовто-чорних» входить екс-капітан спортклубівців Сергій Кравченко, а захисник Сергій Логінов виступає за «Олександрію» на правах оренди. Також за олександрійців грають Андрій Цуріков та Олег Кожушко, які раніше виступали у складі дніпрян.

Статистика зустрічей

«Олександрія» є незручним суперником для «Дніпра-1». Із семи матчів спортклубівці святкували успіх лише раз. Три зустрічі виграли «жовто-чорні», а ще три поєдинки завершилися внічию. Не виявили переможця суперники і на початку березня цього року. Дніпряни двічі по ходу матчу вели у рахунку, але «Олександрія» зуміла вирвати нічию. Героєм у господарів поля став Еміль Мустафаєв, який оформив дубль у ворота «Дніпра-1».

Прогноз на протистояння

Для дніпрян кожен наступний матч чемпіонату схожий на фінал. Але «жовто-чорні» вміють налаштовуватись на відповідальні поєдинки та часто дають бій фаворитам. Не будемо скидати з рахунків статистику: як очних матчів суперників, так і нічийний синдром олександрійців цього сезону. Нашим прогнозом на майбутню зустріч буде нічия.

Орієнтовні склади:

«Дніпро-1»: Рибак, Адамюк, Сваток, Сарапій, Назаренко, Рубчинський, Бабенко, Бланко, Піхальонок, Гуцуляк, Довбик.

«Олександрія»: Шевченко, Скорко, Бабогло, Логінов, Копина, Михайленко, Рибалка, Мірошниченко, Ковалець, Третьяков.

11 травня, четвер

«Дніпро-1» - «Олександрія»
Ужгород. Стадіон «Авангард». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН і на YouTube-каналі Football Hub
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
ДНІПРО-1 - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:1
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 07 травня 2024, 11:58 0

Британець оцінив прогрес українського чемпіона

Коментарі