У велоспорті росії та білорусі дозволили брати участь у топ-змаганнях

Єдиною умовою є відсутність підтримки спортсменами війни

Міжнародний союз велосипедистів (UCI) дозволив спортсменам з рф та рб брати участь у топ-змаганнях як «нейтральні індивідуальні атлети» з 1 червня 2023 року.

Єдиною умовою є відсутність підтримки спортсменами війни рф проти України.

Раніше російські та білоруські спортсмени брали участь індивідуально у перегонах Світового туру, але не могли брати участь у чемпіонатах світу та Європи.

На засіданні, що пройшло з 2 по 4 травня в італійському Кальярі, Правління UCI ухвалило низку рішень щодо санкцій проти рф та рб після вторгнення рф до України.

UCI ухвалив рішення:

Щодо підтримки України, UCI також вирішив:

Щодо участі російських та білоруських спортсменів у змаганнях Міжнародного календаря UCI UCI прийняв рішення дозволити на суворих умовах участь спортсменів російської та білоруської спортивної команди у заходах Міжнародного календаря UCI, включаючи Кубок світу, Кубок націй та чемпіонати світу, як «нейтральні індивідуальні спортсмени», без наявності у них будь-якої участі чи асоціації з рф чи рб, їхньою національною федерацією або національним олімпійським комітетом.

Будь-який спортсмен, який бажає отримати статус «нейтрального індивідуального спортсмена», повинен звернутися до UCI за процедурою, яка за умови дотримання умов призведе до видачі цього статусу UCI. Можливість участі у міжнародних змаганнях як «нейтральний індивідуальний спортсмен» набуде чинності з 1 червня.

Збережений дозвіл, виданий з 1 березня 2022 року гонщикам з рф та рб на участь у змаганнях міжнародного календаря UCI, а також у кубках світу UCI у певних дисциплінах зі своєю командою UCI (або клубною командою) за умови, що команда не є російською або білоруською.

Введено вимоги нейтральності щодо рф та рб для участі у змаганнях міжнародного календаря UCI, виходячи з наступних принципів:

Микола Степанов Джерело: UCI
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 жовтня 2024, 13:22 100

Валерій Василенко – про складну кадрову ситуацію у збірній напередодні матчів Ліги націй

Коментарі