Карколомний стрибок у таблиці. Чорноморець у Одесі не залишив шансів Колосу

Команда Ярослава Вишняка програла третій матч поспіль

Матчі посеред тижня є вже звичною практикою для української Прем'єр-ліги в 2023 році, бо команди прагнуть надолужувати раніше перенесені з певних причин зустрічі, але щоб провести одразу повноцінний тур за два дні - таке трапляється в наших реаліях украй рідко. Двадцять четвертий за ліком раунд національної першості був у цьому плані поодиноким виключенням, проте завдання, які вирішували за його ходом команди, були незмінними.

Наприклад, одеський «Чорноморець» під керівництвом Романа Григорчука наразі дуже заклопотаний питанням власного виживання в «елітному» дивізіоні, бо який би «моряки» не демонстрували яскравий футбол у поточному році, проте їм усе ніяк не вдавалось віддалитись від зони вильоту та перехідних матчів. У той самий час суперникам одеситів, ковалівському «Колосу», подібний сценарій навряд чи загрожував, бо в контексті команди Ярослава Вишняка ми знову можемо говорити про натяки на боротьбу за єврокубки.

Але з таким початком гри, який цього разу був у виконанні команди з Ковалівки, до жодних міжнародних змагань прагнути не треба. Гості неначе вчасно не прокинулись, тож проґавили подачу кутового з правого флангу від Кузика на ближню стійку вже на сьомій хвилині, а її головою завершив у дальній кут Бадібанга без жодного спротиву. «Чорноморець» одразу відчув, що має перевагу над суперниками, тож намагався закривати їх вже на чужій половині поля.

Така тактика доволі непогано працювала ще й за тієї умови, що «чорно-білі» дуже повільно пересувались саме в позиційному наступі, через що єдиною реальною можливістю атакувати для них були контрнаступи на великих швидкостях. А там уже давались у знаки елементарні хиби під час простих передач на короткі відстані. Хіба що на 11 хвилині відбувся цілком пристойний випад, але його завершив у центрі чужого штрафного удар над воротами від Оріховського.

Сонце в Одесі цього весняного дня вже помітно припікало, тож футболісти неначе намагались відтанути від зимової криги. Гра була дуже неквапливою та без акцентів із обох сторін, тож і зацікавленість у ній за ходом першого тайму поступово спадала в незаангажованих глядачів. Сподівання були на другу половину, проте «Колос» неначе всім виглядом показував, що відмовляється пришвидшуватись у напрямку чужих воріт.

І в підсумку команді Вишняка за це дуже сильно прилетіло. При чому - від власного ж футболіста. Чоботенко на 57 хвилині перехоплював передачу суперника з правого флангу, а вийшло так, що м'яч від його ноги за чудернацькою траєкторію перелетів Волинця, який також вирішив зіграти на виході. Вийшов доволі цікавий за виконанням автогол, хоча й Алефіренко, немов шуліка, намагався записати на себе цей м'яч.

Десь за кілька хвилин після цього «Колос» отримав найбільш слушну нагоду для того, аби забити в цій грі, проте Ільїн влучив у ближню до себе стійку порожніх воріт на завершення прострілу з правого флангу у воротарський, який трохи підчепив до цього Попов. Вочевидь, гості від цієї невдачі ще більше знітились, і в підсумку пропустили втретє, коли на 71 хвилині Путря з правого флангу дотягнув м'яч до межі штрафного, пробив, а Волинець недбало перевів м'яч на ногу Демченку, що стояв неподалік.

Але на цьому пригоди «Колоса» в цій грі також не завершились. На 78 хвилині звичайний підкат на лівому фланзі захисту від Ісаєнка був спрямований у ноги Кузику, проте арбітр Роман Блавацький десь побачив привід для прямої червоної картки. VAR, аби змінити думку рефері, на цьому матчі не було. Не варто й казати, що після цього ні про які можливості для гостей ми більше не говорили.

Цими вихідними одеський «Чорноморець» зіграє домашній матч проти дніпровського «Дніпра-1», а ковалівський «Колос» навідається в гості до рівненського «Вереса».

Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Чорноморець» - «Колос» - 3:0

Бадібанга, 7, Чоботенко, 57 (авт.), Демченко, 71

Кузик, 36 - Чоботенко, 27

Ісаєнко, 78 (грубий фол)

«Чорноморець»: Паст - Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря - Демченко (Політило, 89), Васильєв, Кузик (Задоя, 83) - Алефіренко (Войтіховський, 88), Авагімян (Гладкий, 83), Бадібанга (Штогрін, 82).

«Колос»: Волинець - Чорноморець, Новак, Чоботенко, Кравченко - Мілько, Богданов (Ісаєнко, 61) - Болбат (Гусол, 86), Оріховський, Ільїн (Велетень, 86) - Лисенко (Попов, 60).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 13 (5) - 5 (0)
Кутові: 5 - 3
Офсайди: 1 - 0.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 12:05 0

Колишній нападник збірної України дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі

Коментарі