Із суперечливим рішенням. Шахтар переміг Минай

На останній хвилині першого тайму м'яч перетнув лінію воріт «Шахтаря», але гол не зарахували

Порівняно з матчами попереднього туру у складах обох команд відбулося кілька змін. У «Шахтаря» Конопля вийшов замість Гочолеішвілі, Ракицький замінив Михайличенка, а Зубков - Джурасека.

У складі «Минаю» не було гравців основного складу Гончара та Горіна, замість яких вийшли Кравчук та Петько. На позиції нападника замість Вишневського вийшов Коломоєць. Не було у заявці на матч орендованого закарпатцями у «Шахтаря» захисника Булези. Клуби не змогли домовитись про участь гравця. Вівся діалог і на певному етапі народжувався компроміс. Однак у результаті все ж таки вирішили не дозволяти грати Булезі, щоб не створювати прецедент для інших клубів, які мають у своєму складі орендованих «гірників».

Перший тайм матчу пройшов під диктовку «Шахтаря». Гірники мали повну перевагу і ігрову, і територіальну. Основна небезпека виходила з лівого флангу атаки «Шахтаря», де дуже активними були Матвієнко, Зубков і Судаков. Гравці «Шахтаря» створили чимало моментів та напівмоментів, але забити змогли лише одного разу. І зробили це досить швидко. На 13-й хвилині Траоре отримав м'яч у районі правого кута воротарського майданчика та сильно пробив у ближній кут воріт - Бандура не врятував свою команду.

Також запам'яталися епізоди, коли удари завдавали Судаков і Конопля. Перший приблизно з 15 метрів влучив у штангу, а після удару другого Бандура витягнув м'яч із-під поперечини. «Минаю» створювати моменти було дуже важко. Підопічні Ігоря Йовічевіча активно зустрічали закарпатців на їхній половині поля, через що просування вперед було проблематичним.

На останній хвилині першого тайму стався суперечливий епізод. Дмитрук навісив зі штрафного з правого флангу. Після верхової боротьби м'яч потрапив до Нємчанінова, той потужно пробив у поперечину, м'яч відскочив униз і, ймовірно, перетнув лінію воріт (судячи з повторів).

Але арбітр гол не зарахував. VAR на цьому матчі не працював.

Другий тайм пройшов у тому ж ключі, що й перший. «Шахтар» контролював м'яч і атакував. На 50-й хвилині Траоре прийняв м'яч спиною до воріт у районі лівого кута штрафного майданчика, п'ятою відпасував Зубкову, який пробив у ближній кут - Бандура ногою відбив м'яч. Декілька моментів «гірники» створили після стандартних положень, але забити їм більше не вдалося. До речі, на 81-82-й хвилинах «Шахтар» виконав одразу чотири кутові поспіль. З одного з них Матвієнко закрутив м'яч прямо у ворота, але Бандура перевів його через поперечину.

ФК "Шахтар"

«Минай» щосили прагнув створити можливості для того, щоб відігратися. Проте, як і у першому таймі, закарпатцям було складно долати оборону «Шахтаря». Лише наприкінці матчу підопічні Володимира Шарана мали два шанси забити гол. Перший момент для них створив воротар «Шахтаря» Трубін, який на 90-й хвилині віддав пас прямо на Гечева. Гравець «Минаю» намагався перекинути голкіпера, але м'яч полетів слабко та низько, тож Трубін без проблем упіймав його. За дві хвилини Вітенчук пробив здалеку. М'яч летів у кут воріт, але повільно, і Трубін у падінні спіймав його.

ФК "Шахтар"

«Шахтар» переміг і продовжує впевнено йти до чергового чемпіонського звання. Ігор Йовічевіч здобув 50-ту перемогу на чолі різних клубів УПЛ. Валерій Бондар провів 50-й матч в УПЛ. Донецький клуб продовжив свою гольову серію в чемпіонаті до 23 матчів (забито 57 голів).

Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Шахтар» - «Минай» - 1:0

Траоре (12).

Бандура (64), Вишневський (84) - Конопля (56), Келсі (73).

«Шахтар»: Трубін - Конопля, Бондар, Ракицький (Михайличенко, 71), Матвієнко, Степаненко, Бондаренко, Судаков (Назарина, 90), Швед (Гочолеішвілі, 71), Зубков (Тотовицький, 62), Траоре (Келсі, 70).

«Минай»: Бандура - Дмитрук, Нємчанінов, Мельник, Вітенчук, Кравчук (Байдал, 89), Рогозинський, Петько (Горін, 67), Твердохліб (Чуєв, 76), Коломоєць (Вишневський, 46), Трубочкін (Гечев, 76).

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Стадіон: «Минай» (село Минай, Закарпатська область).

ШАХТАР - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Брусенцов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 травня 2024, 13:59 7

Британця підколюють через різке зменшення ваги

Коментарі