Зоря – Дніпро-1. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Центральний поєдинок туру проходитиме у Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського

У 21 турі української Прем'єр-Ліги, безумовно, центральним матчем вважається протистояння двох команд, які безпосередньо ведуть боротьбу за нагороди чемпіонату. У Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського луганська «Зоря» прийматиме «Дніпро-1».

Зоря

Українські шанувальникиі футболу добре знають, що яким би не був склад у «Зорі» і хто б її не тренував, ця команда завжди націлена на високе місце в чемпіонаті України. І цей сезон не став винятком.

Пішовши зимувати на 4-му місці, підопічні Патріка Ван Леувена чудово розпочали весняну частину турніру, здобувши чотири перемоги у чотирьох матчах, в тому числі і над динамівцями Києва з рахунком 1:0. Вже здалося, що вони ось-ось наздоженуть «Шахтар» та «Дніпро-1» у турнірній таблиці та складуть їм серйозну конкуренцію у боротьбі за золоті медалі. Однак, як це не раз бувало із «Зорею» у попередні роки, вона несподівано програла тиждень тому команді із середини турнірної таблиці «Кривбасу» 0:1 і перед цим туром знову відставала від двох лідерів на досить пристойну відстань (якщо брати втрачені, то на 9 та 8 очок відповідно).

Незважаючи на таке високе місце, луганська команда цього сезону все ж таки багато пропускає у свої ворота - 26 м'ячів у 20 матчах. За цим показником вона стоїть лише трохи вище за такі команди, як «Металіст», «Верес» або «Рух», які ведуть боротьбу за збереження місця в Прем'єр-Лізі, і на рівні з «Чорноморцем», у якого на 20 очок менше. Натомість за кількістю забитих голів (42) «Зоря», як і належить, у трійці лідерів.

А ось справжніх бомбардирів, таких, як Артем Довбик у майбутніх суперників, у «Зорі» поки немає. Натомість загрози можна очікувати від великої групи футболістів, включаючи Сергія Булецу, Назарія Русина (на даний момент обидва забили по 6 голів), Ігоря Кирюханцева (5), Володимира Бражка (4), Дмитра Мішньова (3) та інших. До того ж, може повернутися на поле нещодавній панамський новачок клубу Едуардо Герреро, який у трьох дебютних матчах за луганський клуб забив 1 гол і зробив 3 результативні передачі. У двох попередніх турах він не брав участі через травму.

Дніпро-1

Якщо порівнювати із «Зорею», то футболісти «Дніпра-1», навпаки, невдало провели кінцівку першого кола та початок другого. Тоді у трьох матчах підопічні Олександра Кучера набрали лише одне очко. Це позбавило їх одноосібного лідерства у Прем'єр-Лізі. Щоправда, потім дніпряни зуміли зібратися і наступні три гри провели на одному диханні, здобувши три перемоги із загальним рахунком 9-2. Але все одно поки що вони посідають друге місце, відстаючи від «Шахтаря».

Вболівальників клубу, звичайно ж, тішить, що знову розігрався Артем Довбик, який вже згадувався раніше. У весняній частині турніру він забив вже 6 голів, довівши свій загальний показник до 17 м'ячів. Тепер у гонці бомбардирів чемпіонату Довбик випереджає найближчого переслідувача Віталія Буяльського із «Динамо» на ті ж шість голів.

Слід зазначити, що завдяки селекційній роботі, в тому числі й у міжсезоння, зараз тренерський штаб «Дніпра-1» має великий вибір футболістів на різні позиції, включаючи українців та нещодавніх новачків-легіонерів. Тому Олександр Кучер може варіювати свій склад, виходячи з суперників, плюс підсилювати його наприкінці матчу. І цей фактор може виявитися вирішальним у найближчому протистоянні із «Зорею».

Статистика матчів

Суперники провели на рівні Прем'єр-Ліги 6 ігор, причому тут велика перевага у «Зорі» - 4 перемоги, 1 нічия та лише 1 виграш у дніпрян. До речі, цей успіх футболісти «Дніпра-1» святкували в першому колі цьогорічного чемпіонату. Тоді у 6-му турі в Ужгороді на стадіоні «Авангард» вони розгромили «Зорю» з рахунком 3:0. Автором хет-трику став той самий Артем Довбик.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Сапутін, Імереков, Батагов, Бутко, Снурніцин, Бражко, Дришлюк, Антюх, Мішньов, Булеца, Русин

«Дніпро-1»: Рибак, Пасіч, Сарапій, Сваток, Каплієнко, Бабенко, Рубчинський, Гуцуляк, Піхальонок, Бланко, Довбик

Прогноз на протистояння:

У боротьбі за медалі, напевно, знадобиться кожне очко. Тому команди намагатимуться зробити все можливе, щоб досягти успіху. Чекаємо на цікавий і результативний футбол. Припустимо, що «Дніпро-1» виграє з мінімальною перевагою 1:2.

15 квітня, субота

«Зоря» - «Дніпро-1»
Київ. Стадіон «Динамо». 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН и на YouTube-каналі Football Hub
Арбітр: Євген Арановський (Хмельницький)
ЗОРЯ - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:2
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 травня 2024, 23:21 0

Мічел замінив Артема у поєдинку проти Валенсії та розповів про гру Александера

Коментарі