Український уряд ухвалив рішення про бойкот змагань із рашистами

Олег Немчінов: українці братимуть участь у відборі на ОІ-2024 лише без рф

Міністр Кабінету Міністрів України та член НОК України Олег Немчінов повідомив, що уряд ухвалив рішення про бойкот змагань за участю рашистських спортсменів. Українці братимуть участь у кваліфікації ОІ-2024 лише у тих змаганнях, де не буде росіян:

«На засіданні Уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Вадима Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях [на Олімпіаду-2024] тільки там, де нема росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної.

Що робити самим спортсменам? Знаєте, я нікому не побажаю... Учора був на черговому похороні свого доброго знайомого, який віддав понад 20 років легкій атлетиці, він загинув на Харківському напрямку. В нього залишилося троє дітей. Він добровільно пішов на другу війну. І прослужив він не на кухні, якщо можна так сказати. Тобто він був у бойових підрозділах.

Так от, я хочу сказати нашим колегам-спортсменам, які переживають, що через заходи МОК та допущення росіян чи білорусів до змагань, відповідно українці не зможуть взяти участь, що поламається кар'єра чи щось інше. Зате залишиться життя ваше і ваших дітей».

28 березня Міжнародний олімпійський комітет оголосив, що російські та білоруські спортсмени зможуть змагатися в індивідуальних видах спорту під нейтральним прапором. Це рішення зустріло опір з боку України та країн-союзниць.

Микола Степанюк Джерело: Суспільне | Новини
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 21:37 0

Обидві команди разом зі збірною Іраку здобули путівки на Олімпіаду 2024

Коментарі