Верес запропонував УАФ змінити граничний термін подання заявки на VAR

Рівненський клуб вважає, що граничний термін слід зменшити з 14 до 7 днів до початку матчу

«Верес» звернувся до Української асоціації футболу та Української Прем'єр-ліги з пропозицією скорочення граничного терміну для подачі заявки на використання системи VAR на конкретному матчі з 14 до 7 днів.

«Після матчу проти полтавської «Ворскли», коли гол у наші ворота було зараховано після того, як м'яч залишив межі поля - клуб серйозно задумався над заявкою про використання системи перегляду відеоповторів. І ми зрозуміли, що суто процедурно - не завжди можемо скористатися своїм правом подати таку заявку.

Згідно з Положенням, для проведення матчу із застосуванням системи ВАА (VAR) клуб повинен надіслати до УПЛ відповідну заявку не пізніше, ніж за 14 днів до дня проведення матчу. І ось тут виникає об'єктивна складність - іноді заявка чисто технічно не може бути подана з дотриманням цих строків.

У Регламенті є поняття базового дня - «основний день туру, встановлений календарем змагань». Відповідно до пункту 11 статті 9 «дати проведення та час початку матчів визначаються Дирекцією не пізніше як за 12 діб до базової дати туру». Тим самим виникає колізія: клуб УПЛ може дізнатися дату офіційного матчу за 12 днів до матчу, а заявку про VAR треба подати за 14 днів до поєдинку, що робить юридично неможливою подачу заявки вчасно.

Тому ми виступаємо з пропозицією розглянути та затвердити на засіданні Виконкому УАФ зміни до Положення і встановити граничний термін подачі заявки в 7 (сім) днів до початку матчу», - розповів генеральний директор «Вереса» Антон Назарук.

Денис Шаховець Джерело: ФК Верес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 14:49 9

Вінгер «Челсі» прокоментував своє пошкодження

Коментарі