Україна поступилася Італії у відборі на чемпіонат світу з баскетболу

Пробитися у фінальний раунд ЧС-2023 українці не зуміли

Для того, щоб вийти на чемпіонат світу, збірній України потрібно було виграти два завершальні матчі та сподіватися на те, що одну осічку в своїх матчах отримають обидва конкуренти - Грузія та Ісландія. Щоправда, перший крок, залежний від «синьо-жовтих», треба було зробити в Ліворно проти збірної Італії. Здавалося, що італійцям нічого не треба буде в матчі, оскільки вони вже достроково кваліфікувалися на ЧС, але хба могли господарі, яких гнали вперед вісім тисяч власних вболівальників, грати не на повну силу?

Нагадаємо, що не так давно ми зіграли з італійцями два матчі. В грі першого кола поступилися (причому ведучи в певний момент з розривом плюс одинадцять), а от на Євробаскеті здобули перемогу, тому досвід вікторії над опонентом був.

Айнарс Багатскіс заявив на матч тільки десять гравців. Забігаючи наперед, можливо, саме цей фактор дався взнаки, адже катастрофи не віщувало, в принципі, нічого.

ФБУ

Першу чверть наші йшли спочатку впритул з господарями. Далеко ніхто нікого не відпускав, переважно був мінімальний розрив. Кидалося в очі те, що і італійці, і ми не надто вдало реалізовували штрафні кидки. Щоправда, завдяки індивідуальній майстерності Менніона (без сумніву, кращого гравця матчу), наступив-таки момент, коли рахунок став 19:9, але дуже швидко ми знівелювали таку перевагу і пішли з паркету після першої десятихвилинки, програючи тільки 23:21.

На другу чверть Багатскіс дав більше ігрового часу Санону, який в першій більше відпочивав. Активність Іссуфа та підтримка Сидорова дозволили виграти чверть з різницею в два очки, тому на перерву команди пішли за рівного рахунку - 43:43.

ФБУ

Аналогічні міні-гойдалки були і в третій чверті. тільки на її початку довго не вдавалося закинути, але врешті-решт ситуація вирівнялася і команди знову далеко не відпускали одна одну. Варто знову відзначити феноменальну гру Менніона та деяку сумбурність в діях наших - непідготовлені дальні кидки, погана реалізація штрафних тощо. Проте перед заключною десятихвилинкою рахунок 58:57 не на нашу користь був цілком прийнятним з точки зору плану на перемогу.

Але цей план реалізувати не вдалося. Тягар відповідальності почав тиснути, все частіше виникали невимушені помилки і поспіх в простих ситуаціях. А господарі за шаленої підтримки трибун методично крали за помилки, врешті-решт наші почали нервуватися і допускати їз ще більше. Якось непомітно розрив став плюс десять, стало очевидно, що нічого нам не світить в плані виходу на ЧС. Можливо, тут і знадобилася б більша кількість свіжих гравців, але маємо те, що маємо.

ФБУ

86:75 - остання гра проти Нідерландів стане формальністю і дозволить максимум піднятися на четверте місце в групі.

Відбір на ЧС-2023 з баскетболу.

Італія - Україна - 85:75 (23:21 20:22, 15:14, 27:18).

Італія: Спіссу (21 очко + 0 підбирань + 7 передач), Менніон (28+1+6), Тессіторі (11+6+3), Річчі (3+6+3), Мораскіні (4+5+1) - Біліга (0+1+0), Бортолані (3+1+0), Вісконті (7+6+2), Вольдетенсае (0+0+0), Карузо (0+1+0), Северіні (8+7+1), Флаккадорі (0+0+0).

Україна: Сидоров (9+2+2), Липовий (0+5+3), Близнюк (6+4+2), Герун (4+7+3), Пустовий (11+2+2) - Лукашов (6+2+0), Бобров (10+2+3), Войналович (11+2+0), Санон (15+3+3), Ковляр (3+0+1).

«Palazzetto Amedeo Modigliani Forum» (Ліворно, Італія).

ІТАЛІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 22:55 9

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Коментарі