Глава МОК пригрозив покаранням українським спортсменам за бойкот Олімпіади

Томас Бах жорстко відреагував на план України бойкотувати ОІ-2024 у Парижі

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах жорстко відреагував на наміри України бойкотувати Олімпійські ігри 2024 року в Парижі і навіть натякнув на можливе покарання для українських спортсменів.

Бах надіслав лист президенту НОК України Вадиму Гутцайту, датований 31 січня. Фото листа опублікував у Твіттері німецький журналіст Хайо Зеппельт.

Бах відповідає на лист Вадима Гутцайта від 26 січня, в якому той повідомляє, що НОК України розглядає питання бойкоту Олімпіади, якщо в ній братимуть участь російські та білоруські атлети.

Президент МОК Томас Бах: «Загроза бойкотом Олімпійських ігор, яку, за вашою інформацією, зараз розглядає НОК України, суперечить засадам олімпійського руху та принципам, які ми обстоюємо.

Щодо цього НОК України, безумовно, не має підтримки або солідарності з боку переважної більшості учасників олімпійського руху. І як показала історія, попередні бойкоти не досягали своїх політичних цілей і слугували лише для покарання спортсменів НОК, які бойкотували.

Хоча остаточного рішення про допуск або недопуск росіян і білорусів до ОІ ще не ухвалено, Україна вже розіслала іншим державам свою позицію, чим чинить на них тиск. Переважна більшість країн сприйняла цю позицію як вкрай прикру.

Виняток російських та білоруських спортсменів з Олімпійських ігор буде дискримінацією щодо них, а це не відповідає принципам міжнародного олімпійського руху. Проти такої заборони висловилася і Рада ООН з прав людини.

Брехливими є заяви України, що Міжнародний олімпійський комітет підтримує війну, вбивства та руйнування. Такі заяви не можуть бути основою для будь-якої конструктивної дискусії».

Микола Степанюк Джерело: Twitter
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 02 травня 2024, 15:58 1

НОК і Мінмолодьспорту пояснили, як потрібно поводитися з атлетами з рф і рб

Коментарі