Брудні штучки. Як Еміліано Мартінес виграв серію пенальті проти Франції

Голкіпер збірної Аргентини зумів «залізти в голову» суперникам

У неділю, 18 грудня, відбувся фінал ЧС-2022 з футболу у Катарі між збірними Аргентини та Франції. Основний час гри завершився з рахунком 2:2. В екстратаймах команди відзначилися по одному разу. За підсумками в серії пенальті точнішими виявилися аргентинці - 4:2.

Після того, як гра перейшла до серії пенальті, голкіпер аргентинців Еміліано Мартінес використав серію хитрих і навіть трохи брудних прийомів, щоб спробувати позбавити суперника впевненості.

У випадку з Кінгслі Команом, Мартінес змусив польського арбітра Шимона Марциняка перевірити становище м'яча, щоб відволікти футболіста, що пробиває. Наслідком цього став сейв воротаря.

Еміліано не поспішав віддавати м'яч наступному гравцю збірної Франції, і коли Тчуамені підійшов до позначки, відкинув його убік. Орельєну довелося лише розвести руками і йти за м'ячем, що також вплинуло на його самовладання. Результатом став промах.

Мартінесові цього здалося мало і він навіть пішов у сутичку з Коло Муані, за що вже отримав жовту картку від арбітра.

Після матчу багато експертів заявили, що подібні дії Еміліано Мартінеса - геніальність на межі шахрайства, а Шимон Марциняк показав себе як недостатньо кваліфікований арбітр, який допустив ці маніпуляції та тиск на суперників.

Володимир Клепач Джерело: Sport Bible
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 06:55 0

Зірковим воротарем цікавляться клуби із Саудівської Аравії

Коментарі