Рятувальний круг. Німеччина зберегла шанси на плей-оф нічиєю з Іспанією

Фаворити групи E сильнішого не визначили

Фінал чемпіонату Європи-2008, чемпіонат світу-2010, Ліга націй УЄФА-2020/21. Збірні Іспанії та Німеччини в своїй новітній історії стосунків полюбляють зустрічатись поміж собою задля з'ясування сильнішого в рамках змагань будь-якого рівня, тож коли жереб спрямував «Бундестім» до квартету за участі «Фурії Роха» вже на мундіалі-2022 в Катарі, залишалось лише мрійливо посміхнутись черговому повороту долі.

Однак зовсім не до сміху було підопічним Ганса-Дітера Фліка, коли вони посеред звітного тижня стартували на турнірі з сенсаційної поразки від Японії (1:2). Матч, який переважна більшість українських поціновувачів футболу не могла побачити в прямому ефірі трансляції через черговий масований ракетний обстріл, у самій Німеччині змусив уболівальників пригадати гіркий досвід попереднього всесвітнього форуму та відповідний ганебний старт проти Південної Кореї. І це ще німці тоді не знали, що іспанці в той самий день рознесуть костаріканців із рахунком 7:0!

Getty Images/Global Images Ukraine

Перша половина гри була такою, якою й мала б бути, якщо вірити прогнозам перед початком гри. Іспанія намагалась захопити якомога більше простору на чужій половині поля за допомоги контролю, тоді як суперники нав'язували високий пресинг та надзвичайно швидкі контратаки. У підсумку, фактично зі статичного положення господарі створили свій найбільш небезпечний момент - удар Ольмо зі входу до лівого флангу штрафного на сьомій хвилині, який Ноєр перевів у поперечину власних воріт.

Загроза ж від футболістів Фліка прийшла за підсумком майже результативного виконання штрафного на правому фланзі під завісу першого тайму. «Майже» тільки тому, що бездоганний удар головою з подачі Кімміха Рюдігер виконував із положення «поза грою». Із-поміж іншого, можна було виокремити кілька непоганих пострілів від Гнабрі та Альби з далекої відстані, а також украй поганий виступ Феррана Торреса, який не тільки марнував моменти власної команди невпевненими діями, а й узагалі працював за межами моделі, яку обрав Луїс Енріке.

Getty Images/Global Images Ukraine

Необхідність змінити представника каталонської «Барселони» керманич Іспанії осягнув не одразу, тож ще трохи на початку другого тайму його команда пограла без акцентів в атаці, після чого на поле вийшов Альваро Мората. На диво, це майже одразу надало нападу іспанців більшу кількість варіантів розвитку, і зрештою вони забили свій м'яч на 62 хвилині, коли простріл Альби з лівого флангу на ближній кут воротарського замкнув саме свіжий гравець.

І в чому тоді був не правий Флік, коли вже за кілька хвилин зробив аналогічну заміну з появою в грі Нікласа Фюллькруга, якого за виступами за бременський «Вердер» знають хіба що затяті фанаті німецької Бундесліги? А він тим часом з'явився на полі, і одразу ж став гідною мішенню для передач партнерів. Одна з таких, на 83 хвилині від Мусіали, який перевів пас із глибини від Сане до правого флангу штрафного, завершилась ударом у дальній кут. Завдяки цьому «Бундестім» урятували не тільки цю гру, але й власну можливість впливати на долю другої перепустки до плей-оф.

Getty Images/Global Images Ukraine

Останній матч на груповому етапі Іспанія проведе проти Японії, а Німеччина гратиме проти Коста-Ріки.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група E. 2-й тур.

Іспанія - Німеччина - 1:1

Мората, 62 - Фюллькруг, 83

Бускетс, 44 - Керер, 36, Горецка, 58, Кімміх, 60

Іспанія: Сімон - Альба (Бальде, 82), Родрі, Лапорт, Карвахаль - Педрі, Бускетс, Гаві (Коке, 66) - Ольмо (Вільямс, 66), Асенсіо, Торрес (Мората, 54).

Німеччина: Ноєр - Раум (Шлоттербек, 87), Рюдігер, Зюле, Керер (Клостерманн, 70) - Горецка, Кімміх - Мусіала, Гюндоган (Сане, 69), Гнабрі (Гофманн, 85) - Мюллер (Фюллькруг, 70).

Арбітр: Данні Маккелі (Віллемстад, Кюрасао/Нідерланди).

Стадіон: «Аль-Байт» (Ель-Хаур, Катар).

Удари (у площину): 7 (3) - 11 (4)
Кутові: 6 - 5
Офсайди: 2 - 5.

ІСПАНІЯ - НІМЕЧЧИНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 20:21 6

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі