У Брюсселі почалися масові заворушення після поразки Бельгії від Марокко

Десятки учасників заворушень перевертали та підпалювали автомобілі

Заворушення спалахнули в кількох бельгійських та голландських містах після прикрої поразки Бельгії від Марокко з рахунком 0:2 на чемпіонаті світу 2022.

Поліція затримала близько десятка людей. Були застосовані водомети та сльозогінний газ для розгону натовпу в Брюсселі.

Десятки учасників заворушень перевертали та підпалювали автомобілі, підпалювали електросамокати та закидали автомобілі цеглою. Поліція прибула після того, як одна людина зазнала травм обличчя, повідомила прес-секретар поліції Брюсселя Ільза Ван де Кіре.

Мер Брюсселя Філіп Клоуз закликав людей триматися подалі від центру міста і заявив, що влада робить все можливе, щоб підтримувати порядок на вулицях. Навіть рух метро та трамваїв довелося зупинити за розпорядженням поліції.

«Це не фанати, це бунтівники. Марокканські фанати зібралися, щоб відсвяткувати», - сказав Клоуз. Були також заворушення у містах Антверпен та Льєж.

«Сумно бачити, як деякі люди зловживають ситуацією і виходять з-під контролю», - сказала міністр внутрішніх справ Аннеліс Верлінден.

Поліція сусідніх Нідерландів повідомила, що в портовому місті Роттердам спалахнуло насильство, коли офіцери з охорони громадського порядку намагалися розігнати групу з 500 футбольних уболівальників, які закидали поліцію феєрверками та склом. ЗМІ повідомляють про заворушення у столиці Амстердамі та Гаазі.

Перемога Марокко над Бельгією (2:0) стала великим розчаруванням на чемпіонаті світу та була з ентузіазмом відзначена фанатами, марокканськими іммігрантами, у багатьох бельгійських та нідерландських містах.

Микола Степанюк Джерело: Associated Press
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 15:05 12

Команда Коваля ризикує опинитись у неприємному становищі перед останнім туром

Коментарі