РОТАНЬ: «У мене вже на руках досьє на всіх учасників Євро-2023 U-21»

Головний тренер молодіжної збірної U-21 отримав PRO-диплом УЄФА

Головний тренер молодіжної збірної України U-21 Руслан Ротань розповів, як отримав PRO-диплом УЄФА та здобув з командою перепустку на Євро-2023 U-21:

- Віднині ви - володар тренерського диплому вищої категорії. Це було складне навчання?

- Воно було дуже цікаве. Центр ліцензування УАФ запропонував нам різноманітну та насичену програму. Навчання проходило в декілька сесій, ми слухали лекції професійних фахівців, проводили практичну роботу, обмінювались досвідом з колегами, складали заліки та іспити. Я дуже вдячний керівнику тренерських курсів Валерію Шамардіну, який в такий непростий час зміг довести цю справу до кінця. Адже два останні етапи нашого навчання проходили вже під час війни.

- Враховуючи вашу зайнятість на фінальній сесії PRO-диплому, ви, мабуть, ще не встигли проаналізувати ваш переможний двобій зі Словаччиною. Тепер буде час підбити підсумки?

- Вважаю, що з підсумками поспішати не треба - все найцікавіше у нашої команди ще попереду. Аналіз ігор зі словаками ми вже провели, а зараз готуємося до жеребкування. Я вже маю на руках мінімальне досьє на всіх учасників молодіжного Євро.

- Кого бажаєте отримати в суперники?

- Ті команди, які ми зможемо перемогти. Тішить, що наші футболісти хочуть зіграти з найсильнішими збірними. Це свідчить лише про те, що хлопці впевненні в своїх силах - вони не бояться грати проти будь-кого. Мабуть, це і є найголовніший підсумок відбірного циклу. Причому ключове тут саме грати, а не битися.

- З переможними емоціями справлялися довго?

- В футболі важливо якомога швидше перемикатися з одного матчу на наступний. Ми в команді відразу домовилися: радіємо день - працюємо далі. В особливості це стосується наших футболістів, які повернулися в клуби і продовжили вирішувати там свої турнірні завдання. Бачу, що переважна більшість з них поїхала з молодіжки в чудовому тонусі. Ми продовжуємо стежити за кожним гравцем, придивляємося до потенційних новачків, підтримуємо з ними постійний зв'язок. Словом, святкувати особливо часу не маємо. Та і святкувати поки що нічого - вирішення головного завдання попереду.

Я не люблю нікого виділяти, але останній матч «Шахтаря» з «Реалом» приніс мені неабияке задоволення та гордість за тих хлопців, яких ми добре знаємо. Один з моїх помічників сказав їм після матчів зі Словаччиною, що хотів не стільки на чемпіонат Європи, скільки продовжити роботу саме з цим колективом. Я з ним погоджуюся - у нас дійсно команда з великої літери. Вона здатна і далі дивувати своїх суперників, але для цього ми будемо збільшувати вимоги. Гадаю, гравці будуть до них готові.

Микола Степанюк Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 15:22 2

Карло вміє не тільки важко працювати, а й добре відпочивати