Гра з валідолом. Збірна України вирвала перемогу у Естонії

Українці здобули другу перемогу на Євробаскеті-2022

Після перемоги у стартовому поєдинку на чемпіонаті Європи збірній України важливо було закріпити успіх. До того ж, перемога над Естонією - майже гарантована путівка до плей-офф. Наші сьогоднішні суперники у першому поєдинку програли збірній Італії.

Але саме естонці агресивно розпочали зустріч та організували ривок з рахунком 10:0. Щоправда, потім уже українці своїм ривком скоротили рахунок до мінімуму. І все ж, у «синьо-жовтих» багато чого не виходило. До того ж, українські баскетболісти у першій чверті досить швидко назбирали п'ять командних фолів. А з лінії штрафних естонці майже не промахувалися. Черговий ривок естонців відбувся перед першою перервою, і чверть команди завершили із шестиочковою перевагою Естонії.

У другій чверті події розвивалися за схожим сценарієм. Її початок був за естонцями, згодом українці підтягнулися. А перед великою перервою дві результативні атаки «синьо-жовтих» скоротили різницю до двох очок - 33:35.

Третя чверть розпочалася з точного дальнього від естонців, які продовжували лідирувати у рахунку. А за десятиочкового відставання збірної України за результат матчу стало зовсім тривожно. На щастя, активні дії Санона дозволили скоротити різницю. Перед четвертою чвертю естонці вели із п'ятиочковою перевагою.

А на початку четвертої десятихвилинки Сидоров двома атаками зрівняв результат. Щоправда, невдовзі естонці знову повели у рахунку, організувавши ривок 5:0. Після тайм-ауту нашої команди гойдалки на майданчику продовжилися. Розв'язка настала за хвилину до закінчення четвертої чверті. У Михайлюка не вийшов кидок з-за дуги, але чудово зіграв Сидоров, який «виринув» із-за спини суперника та набрав два очки. Таким чином збірна України вперше у матчі повела у рахунку. І цього вистачило для перемоги, адже жодна із команд більше очок не набирала.

«Синьо-жовті» здобули дуже важку та важливу перемогу. У понеділок наша команда зустрінеться із Італією.

Естонія - Україна - 73:74 (21:15, 14:18, 26:23, 12:18)

Естонія: Раїєсте (9), Сокк (2), Дорбек, Крііса (9 + 8 передач), Кулламяє (11), Дрелл (10), Тасс (1), Вене, Котсар (17 + 9 підбирань), Йоесаар (5), Кітсінг (9), Нургер.

Україна: Бобров (2 + 5 підбирань), Близнюк (4 + 9 підбирань + 5 передач), Герун (12), Пустовий, Санон (10), Лень (7), Зотов, Михайлюк (18), Скапінцев, Сидоров (11), Ткаченко (10+5 підбирань), Лукашов.

ЕСТОНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 19:02 16

Відбувся останній тур чемпіонату Німеччини з футболу

Коментарі