Апсет року. Снігур вибила одну з головних фавориток US Open

Українська тенісистка провела феноменальний матч проти сьомої ракетки світу

Українська тенісистка Дар'я Снігур (№124 WTA) з перемоги розпочала виступ у основі Відкритого чемпіонату США.

У першому колі українка, яка подолала сито кваліфікації, сенсаційно переграла експершу ракетку світу Симону Халеп (№7 WTA).

US Open. Перше коло
Дар'я Снігур (Україна) - Симона Халеп (Румунія) - 6:2, 0:6, 6:4

Сьогодні ми побачили одну з головних сенсацій в історії українського тенісу. Даша виходила на матч у статусі абсолютного андердоґа, але змогла зробити те, що не вдавалося багатьом перспективним тенісисткам.

У першому сеті було помітно, що Халеп слабко знайома із грою українки, яка у кваліфікації продемонструвала теніс дуже високого рівня. Вона здивувала румунку своїми розмашистими ударами, які летіли не тільки неймовірно точно, а ще й під фантастичними кутами. Снігур нічого не боялася і намагалася нав'язувати свою гру. Бекхенд працював просто чудово, коментатори матчу були в екстазі від такого рівня гри. У Симони зі свого боку мало що виходило, вона спромоглася захистити лише одну свою подачу. І тільки тому, що двічі поспіль на сетболі українки за румунку зіграв трос. Не минуло й півгодини, як українка забрала перший сет. Впевнений, ніхто навіть не встиг нічого зрозуміти.

Друга партія за рахунком провальна, але так вийшло тільки через велике хвилювання українки. Симона, звичайно, додала у швидкості і почала тиснути авторитетом, але українка сама припускалася такої великої кількісті невимушених помилок, що в цьому сеті все швидко стало зрозуміло.

Третю партію Даша розпочала з дропшоту і стало зрозуміло, що вона налаштована серйозно. Події на корті розвивалися приблизно як і в першому сеті, але подати на матч було досить важко. Після рахунку 5:1 Снігур знову захвилювалася, довелося навіть зловити кілька неприємних флешбеків із 2017-го, але 20-річна українка все ж таки зуміла завершити цей матч перемогою, шокувавши і себе, і своїх уболівальників на чолі з батьком.

З такою грою можна зайти далеко, але для початку потрібно впоратися з цими новими емоціями. Як показує практика, це набагато складніше, особливо у жіночому тенісі.

Це була перша зустріч Снігур із тенісисткою з топ-10. Халеп утретє за п'ять останніх участей програла у першому колі US Open. Торік румунку в Нью-Йорку обіграла Еліна Світоліна.

Зазначимо, що румунка була другою у списку фавориток турніру у букмекерів.

У наступному колі Снігур змагатиметься проти Ребекки Маріно (№106 WTA).

Getty Images/Global Images Ukraine. Дар'я Снігур
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 9

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

Коментарі