Йдемо в 1/8 фіналу! Динамо U-19 пройшло однолітків з Депортіво

В серії пенальті кияни били краще

Шлях команд до цього матчу виявився різним. «Динамо» довелося в груповому етапі змагатися за вихід з «Барселоною», «Баварією» та «Бенфікою». А «Депортіво», який йшов по Шляху чемпіонів, пройшов польську «Погонь» та ізраїльський «Маккабі». Причому у виїзних матчах розгромно програвав, а надолужував своє на домашньому стадіоні «Ріасор».

До слова, головна команда з Ла-Коруньї зараз переживає не найкращі часи і про єврокубки може тільки мріяти. Не дивно, що на матч юнацької Ліги УЄФА зібралося приблизно 20 тисяч вболівальників, які гаряче підтримували свою команду.

В колективу Ігоря Костюка проблем було багато. З різних причин не змогли взяти участь в матчі Нещерет, Бражко, Боль і Назар Волошин. Навіть другий воротар Тугай погано себе почував перед грою, тому вийшов проти іспанців номінально третій - Ігнатенко.

Динамо Київ

Іспанці агресивно побігли забивати з перших же хвилин. Очевидно, вони знали, що Танчак на правому фланзі захисту грає не на своїй позиції, тому зосередили свої зусилля на цій ділянці поля. І це дало плоди - після розіграшу кутового наші захисники пасивно дали прострелити на дальню штангу, де ніхто не перешкодив Нахері відправити м'яч в пустий кут.

Щоправда, відразу вдалося відігратися, причому в схожому стилі. Після подачі з кутового Дячук пробив в праву штангу, м'яч після метушні опинився біля лівої, де на нього чекав самотній Царенко - 1:1.

А далі почалася типова юнацька гра з акцентом на фізику, індивідуальні дії і... випрошування пенальті після кожного падіння. Щоправда, арбітр рішуче показав, що буде фіксувати тільки стопроцентні фоли, і давав грати, щоразу показуючи характерний жест - мовляв, не ний і піднімайся.

Твіттер Депортіво

Вперше він дістав жовту картку з кишені на 22 хвилині - Рубен Лопес небезпечно зіграв проти Царенка. Здавалося б, рядовий епізод.

Вже за кілька хвилин вболівальники «Динамо» були шоковані - Ігнатенко отримав м'яч від свого захисника і в простій ситуації дозволив тому ж Лопесу підбігти і в підкаті забити другий гол своє команди. Нокдаун.

Ернандес міг робити гру майже безнадійною, але примудрився з лінії воротарського майданчика пробити вище воріт. А далі на сцену знову вийшов Рубен Лопес - за фол проти Яцика він отримав другу жовту картку і достроково пішов відпочивати. Стало трохи легше, але всі надії були на перерву. Тому дальні удари Яцика і Діалло не сприйнялися як щось серйозне.

Твіттер Депортіво

Очевидно, Ігор Костюк дав цінні вказівки на другу половину, тому що якість гри значно покращилася, в тому числі і завдяки кількісній перевазі. Проте щось солідне створити не вдавалося, як, в принципі, й іспанцям. Щоправда, вони перегравали динамівців в індивідуальній майстерності.

Оживила гру єдина заміна киян - ель-Хамліші вдало влився в перебіг подій на полі і почав, роздаючи паси та пробиваючи по воротах, ставати помітною фігурою. Але не він став героєм - Олександр Яцик підібрав м'яч на правому фланзі, при пасивнсті іспанців підійшов ближче до воріт і обвідним ударом поклав точно в праву дев'ятку. Шедевр і 2:2.

«Депортіво» почали відверто тягнути час в надії на пенальті, які, в разі нічиєї, мали б початися відразу після закінчення основного часу. А «Динамо» могло б вирвати перемогу, але Попов з кількох метрів вкрай невдало пробив - прямо в воротаря. Серії одинадцятиметрових уникнути не вдалося.

Очоа з Поповим обмінялися точними ударами, Гуерра і Діалло - неточними. Тоді Гомес і ель-Хамліші знову синхронно забили, Ігнатенко потягнув другий удар в серії, Вівчаренко забив третій гол, а Родрігес зарядив у поперечину. 2:3 - 1/8 від «Динамо» нікуди не поділася.

Тепер суперником київського клубу в наступному раунді стане хтось з переможців груп - «ПСЖ», «Ліверпуль», «Спортінг», «Реал», «МЮ», «Зальцбург» або «Ювентус».

Матч за вихід до 1/8 фіналу юнацької Ліги УЄФА 2021/2022.

«Депортиво» U-19 (Ла-Корунья, Іспанія) - «Динамо» U-19 (Київ, Україна) - 2:2 (пен. 2:3).

Нахера, 4, Р. Лопес, 26 - Царенко, 6, Яцик, 75.

Серія пенальті: 1:0 - Очоа, 1:1 - Попов, 1:1 - Гуерра (воротар), 1:1 - Діалло (воротар), 2:1 - Гомес, 2:2 - ель-Хамліші, 2:2 - Барсіа (воротар), 2:3 - Вівчаренко, 2:3 - Родрігес (перекладина).

Р. Лопес, 22, 36, Родрігес, 78, Суарес, 87 - Яцик, 40, Дячук, 41, Попов, 78.

Р. Лопес, 36 (друге попередження).

«Депортиво» U-19: Суарес - Діас (Тейхо, 85), Родрігес, Баркла, Фігуероа - Нортега, Нахера (Мендес, 46), Лопес - Ернандес (Очоа, 76), Н. Лопес (Гуерра, 46), Мелья (Гомес, 90).

Запас: Ріос, Гомес, Тріго.

«Динамо» U-19: Ігнатенко - Танчак, Філатов, Дячук, Вівчаренко - Царенко, Яцик, Скрипник (ель-Хамліші, 64) - Близниченко, Попов, Діалло.

Запас: Тугай, Єрьоменко, Горбач, Кремчанін, Опанасенко, Уваров.

Арбітр: Антоніу Нобре (Португалія).

Стадіон: «Ріасор» (Ла-Корунья, Іспанія).

ДЕПОРТИВО U-19 - ДИНАМО U-19. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Депортіво U-19 - Динамо U-19. Відео голів та огляд матчу

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 червня 2024, 12:11 10

Відомий український ексфутболіст відреагував на територіальні претензії Угорщини щодо Закарпаття

Коментарі