Програли, але вийшли з групи. Україна в рівній грі поступилася Португалії

Перемога Сербії в паралельному матчі дозволила нам зайняти друге місце в квартеті

Після першого програного матчу Нідерландам віра в нашу збірну, м'яко кажучи, похитнулася, але розгром сербів вселив оптимізм в серця вболівальників вітчизняного футзалу. Тим більше, що вигравати в грізних португальців у третьому турі було хоч і бажано, але не обов'язково - за умови програшу нідерландців сербам нас влаштовувала і поразка.

Проте з таким настроєм ніхто на майданчик виходити не збирався. Українські футзалісти вийшли на поле перемагати. Відразу в очі кидалися бажання попереду і спокій в захисті. І вже на 2 хвилині Зварич міг відкривати рахунок після відбору Чернявського, але трохи не влучив у верхній кут воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Португальці теж не хотіли пасти задніх - чемпіони світу, як-не-як. Кілька разів Варела в своєму стилі зміщувався в центр і бив - або неточно, або в нашого воротаря. А українці отримали супермомент - Чернявський вибіг на побачення з португальським кіпером, ніби все робив правильно, але влучив у штангу.

Нас відверто пробачив Томаш Пасу, коли з кількох метрів пробив мимо ближнього кута. Схоже відповів і Зварич - після дальнього удару Сірого він підставляв ногу, але зовсім трохи не влучив у ближній кут.

Гра була дуже динамічною. Під кінець тайму Португалія перехопила ініціативу, але Кирило Ципун тягнув абсолютно все і дозволив піти на перерву за рахунку 0:0. А тим часом з паралельного матчу в групі приходили невтішні новини - Нідерланди забили Сербії, тому нам потрібна була тільки перемога.

Getty Images/Global Images Ukraine

Це зрозумів і Косенко, тому після перерви пішов ва-банк, знімаючи під час атак воротаря і випускаючи п'ятим польовим спершу Зварича, а після того, як той на рівному місці отримав травму, - Журбу. Такий крок був цілком виправданий, оскільки Нідерланди забили ще раз.

Щоправда, дивідендів зайвий гравець не приніс. Варто, правда, відмітити грамотну гру - португальці практично не мали шансів, щоб пробити по порожніх воротах, а якщо й били, то з складних ситуацій і нам не загрожували. А от з Ципуном на воротах було важко, проте голкіпер крутився, як білка в колесі, відбиваючи практично все, в тому числі і після явних привозів захисту. Тільки раз за гру він не виручив - після удару настирного Зікі на 37 хвилині. В України могли забити Абакшин (неточно підправив дальній удар) і Чернявський - він бив практично в порожні ворота справа, але м'яч зрізався з ноги.

Getty Images/Global Images Ukraine

Проте це все не мало ніякого значення - серби здійснили камбек і за дві хвилини до кінця нашого матчу завершили свою гру, перемігши з рахунком 3:2, що автоматично виводило збірну України в чвертьфінал. До честі «синьо-жовтих», вони далі грали в п'ять польових, хотіли забити, а після свистка, розчаровані результатом, попадали на майданчик.

uefa.com

Чемпіонат Європи-2022 з футзалу. 3 тур. Група А.

Україна - Португалія - 0:1.

Зікі, 37.

Шотурма, 33, Журба, 40.

Україна: Ципун, Чернявський, Корсун, Шотурма, Зварич - Савенко, Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба.

Португалія: Андре Соуза, Ерік, Жоау Матуш, Бруну Коельо, Пані Варела - Еду, Андре Коельо, Томаш Пасу, Афонсу Жезуш, Фабіу Сесіліу, Зікі, Мігел Анжелу, Тьягу Бріту, Паулета.

«Мартіні Плаза» (Гронінген, Нідерланди).

УКРАЇНА - ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі