СОСНОВСЬКИЙ: «Заборонив би олімпійцям навіть стояти поряд із росіянами»

Відомий тренер підтримує рішення міністра спорту

Перед черговими зимовими Олімпійськими іграми спортивне керівництво України вирішило заборонити нашим атлетам спільні фотозйомки, відеозаписи з представниками Росії.

Заслужений тренер України з боксу Дмитро Сосновський поділився своєю думкою щодо цього вердикту.

Таке рішення напрошувалося давно, адже війна триває не рік і не п'ять. І майже щодня у цій війні з Росією гинуть українці.

До речі, коли я більше десяти років очолював національну збірну України з боксу, ми часто практикували спільні збори з атлетами з інших країн. Про проведення тренувань із росіянами навіть не замислювалися.

Будь моя воля, я взагалі не дозволяв би українським спортсменам стояти на одному п'єдесталі пошани з переможцями-росіянами на чемпіонатах, де ще не заборонено гімн Росії. Адже яка може бути повага до країни-агресора, яка вбиває моїх братів та сестер, захоплює чужі території.

Потрібно завжди бути патріотом України та мати чітку позицію. Як я можу ставитись до Росії, якщо вона хоче знищити мою країну? Але ми цього не дозволимо. Вже сім хлопців, які тренувалися у спеціалізованій боксерській залі, де я проводжу тренування, брали участь у бойових діях на сході України. Дякувати Богу, всі повернулися живими.

А тим, хто стверджує, що ми - один народ, що ми - брати і робить спільні фото з росіянами, я порадив би побувати на передовій. Упевнений, що вони одразу змінили б свою думку», - сказав Сосновський.

Денис Шаховець Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 26 квітня 2024, 07:40 0

Джордан Томпсон вірить, що Тайсон зможе досягти перемоги

Коментарі